Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму спіймали на слові

Середа, 21 лютого 2001, 20:23
Слідом за Форумом нацпорятунку готується подати до суду на Кучму... Павло Лазаренко. Екс-прем'єр вимагає, щоб "гарант" довів, що він, знаходячись два роки в каліфорнійській в'язниці, ухитряється фінансувати "Україна без Кучми".

Спікери Лазаренка в Україні – київські адвокати Марина Долгопола і Віктор Ніказаков – виступили з заявою, де "категорично" спростували причетність екс-прем'єра до фінансування акції "Україна без Кучми", а також до "касетного" скандалу. Захисники передали позицію Лазаренка, бо особисто він поки не має права робити публічні заяви.

Виступити з протестом екс-прем'єра змусила фраза Кучми, що пролунала в ефірі УТ-1 20 лютого. "Гарант" тоді заявив, що не виключає, що антикучмывська кампанія "фінансується на гроші Лазаренка". Перед цим 17 лютого Кучма в інтерв'ю російському каналу РТР заявив більш категорично - без всяких умовних форм: "За цим – гроші Лазаренка".

На думку адвокатів, такі висловлення "грубо порушують особисті конституційні права громадянина Павла Івановича Лазаренко". "Павло Лазаренко розцінює неправомірні дії Л.Д.Кучми як спрямовані на спробу відвернути увагу громадськості від нинішніх складних проблем діючої влади. На думку П.Лазаренко, вищевказані висловлення президента України є черговою спробою перекласти відповідальність за політичну кризу в Україні на Лазаренко".

Партія "Громада", яка дотепер очолює Лазаренко, тільки днями дійсно заявила про свою підтримку "Україна без Кучми". "Оскільки підтримка акції є легальним політичним кроком партії, це не може бути основою для обвинувачення особисто П.І.Лазаренко в будь-яких протизаконних діях і, зокрема, у втаємниченому фінансуванні вищевказаної акції".

Тому від імені екс-прем'єра адвокати "уповноважені заявити, що їх підзахисний направляє свій офіційний запит президенту Кучмі з вимогою дати конкретні докази правдивості інформації щодо причетності екс-прем'єра до організації й фінансування акції протесту в Україні". "У випадку непідтверждення цієї інформації з боку глави держави, або, якщо ця інформація не буде привселюдно спростована, Лазаренко має намір звернутися до суду із позовом про захист честі і гідності", - говориться в заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування