Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фіаско опозиції. Правда про комунистів
"День Потебенька". Частина друга

Четвер, 22 лютого 2001, 12:47
У ході голосування проекти про недовіру набирали від 93 до 111 голосів депутатів при необхідних 226. Не приймали участі в голосуванні групи "Трудова Україна", "Відродження регіонів" (35 депутатів), "Солідарність" (23), фракції СДПУ(о) (34), НДП (20), Зелених (17) і "Яблуко" (14). Члени фракції комуністів (112) витягли картки з гнізд для голосування, передає з парламенту Інтерфакс-Україна.

Водночас поодинокі депутати з деяких цих фракцій і груп голосували за підтримку постанов.

Продовження обговорення долі Потебенька в парламенті почалося в четвер із виступу Лесі Гонгадзе, яка закликала звільнити генпрокурора. "Звільните народ від таких, як пан Потебенько. Він ніколи вас не захистить", - звернулася до депутатів мати загиблого журналіста.

"Такі, як Потебенько, глухі і сліпі, і вони вас ніколи не почують, - звернулася до парламенту Леся Гонгадзе. - Також, як генпрокурор не відреагував на письмове звернення до нього Георгія з проханням захистити його і покарати тих, хто його переслідує".

Кучма і Потебенько "не допомогли і не захистили" Георгія. "Не треба таких людей тримати при владі, щоб вони знущалися з вас, наді мною, над моєю сім'єю і над Україною".

"Окозамилюванням" назвав дії генпрокуратури член слідчої комісії парламенту зі справи Гонгадзе Віктор Шишкін. Очевидне "явне прагнення правоохоронних органів", зокрема, генеральної прокуратури, МВС, СБУ затягти процес слідства, "щоб догодити президенту",

Не встановлені ні машина, на якій стежили за Георгієм, ні люди, що це робили. "Журналісти начебто вже встановили, а органи прокуратури так і не змогли, що також, на думку комісії, дуже дивно. Або не захотіли. На мою думку, це розслідування - знущання над свідомістю громадян, це чисте окозамилювання"

Виступаючи з інформацією про діяльність комісії, Шишкін заявив про намір силовиків "нівелювати" справу Гонгадзе і "перевести все в інше русло". Він додав, що це стосується й арешту Юлії Тимошенко.

"Хіба не абсурд, коли запрошений взяти участь у засіданні комісії генпрокурор, ще не знаючи, які будуть питання в членів комісії, уже реагує упереджено, не тільки сам, а, користуючись повноваженнями, впливає на інших осіб – аби щось не виплило", - заявив депутат.

Звернення парламенту до ПАРЄ від 21 січня з проханням сприяти в проведенні незалежних експертиз, не було вчасно спрямовано до Асамблеї. І комісія направила на ім'я президента ПАРЄ звернення тільки з копією постанови парламенту. Генпрокуратура не надала копію висновку експертизи аудіозаписів Мельниченка, проведеної закладами Мінюсту.

У той же час, він відзначив факт готовності сприяти роботі комісії з боку міністра закордонних справ Анатолія Зленка, який після інциденту в консульстві України в Мюнхені зі спробою допитати українського громадянина Ігоря Стельмаха прийшов на засідання комісії і дав свої роз'яснення.

На засіданні Ради стали очевидні розбіжності в роботі комісії парламенту в справі Гонгадзе. За словами голови Лавриновича, на засіданні комісії у вівторок її членам не був розданий матеріал звіту Шишкіна. Тому це буде звіт не комісії, а особисто депутата, заявив він.

Водночас, додав Лавринович, Головатий "протягом тривалого часу займається інсинуаціями про роботу комісії".

Результати голосувань за постановами про недовіру генпрокурору Потебеньку:

Сім хвилин – п'ять голосувань.

12:43 - "за" 96

12:45 - "за" 107

12:47 - "за" 111

12:48 - "за" 100

12:50 - "за" 93

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...