Давайте без психозу, виправдовується Ющенко

Четвер, 22 лютого 2001, 12:56
Ющенко оригінально пояснив свою позицію щодо захисту Потебенька. Він проти, бо це емоційне рішення. Водночас він усвідомлює, що звільнення генпрокурора може бути вірним.

Прем’єр пояснив свої неоднозначні й суперечливі погляди, які й надалі відбивають у Ющенка симпатиків у таборі антикучмівської опозиції, за допомогою каналу "1+1". Ексклюзивне інтерв’ю голови уряду вже вдруге протягом цього року з’являється у ТСН.

"Має бути завершена процедура. По іншому ми просто приймаємо емоційні рішення. Я не кажу, що вони можуть бути невірні", - заявив Ющенко. Водночас прем’єр ще раз заявив, що проти арешту Тимошенко і закидає генпрокуратурі упередженість. Цей крок відомства Потебенька є "програшем влади". "З політичної точки зору цей крок, який серйозно відштовхнув від діалогу певні сили, які готові були б виступати в політичному процесі". Уточнення, яких саме сил мав на увазі прем’єр, не було – а у заяві "трійці" Ющенко відмовився від переговорів з Форумом нацпорятунку.

Також стало відомо, що зустріч Ющенка з Потебеньком – другий і третій раунди переговорів щодо долі Тимошенко - не відбулася, бо генпрокурора в призначений час у Києві не було. Також Ющенко відзначив "послаблення" енергетичної політики після звільнення Тимошенко.

В інтерв’ю ТСН прем’єр ще раз підтвердив, що хоче звільнення міністра паливенерго Єрмілова та голови комісії з регулювання електроенергетики Грідасова. І ця позиція "солідарна з поглядами" віце-прем’єра Дубини, від якого, за словами Кучми, залежить кадрова політика в енергосекторі уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування