Сьогодні генпрокуратура визнає свої помилки

П'ятниця, 23 лютого 2001, 16:58
Здійснилося. Не пройшло і півроку, як генпрокуратура України збирається вирішити питання, чи дійсно виявлене у Таращі тіло є тілом Гонгадзе. Після цього, можливо, мати Гії Леся Гонгадзе буде визнана потерпілою.

Про це у п'ятницю на прес-конференції повідомив генеральний прокурор Михайло Потебенько, передає Інтерфакс-Україна. Його заступник Олексій Баганець пояснив, чим викликаний такий намір прокуратури, - якраз у п'ятницю з Москви приїхав працівник Генпрокуратури України, який допитав російського експерта Іванова, що проводив експертизу на ДНК останків "таращанського" тіла.

Саме російська експертиза на початку січня з точністю до 99,6% визначила, що тіло належить Гонгадзе. Зараз, після додаткових досліджень, експерт Іванов стверджує, що ця цифра змінилася і становить 99,9%. Але той же експерт Іванов закликав українські слідчих "не захоплюватися цифрами", пояснивши, що дане тіло може належати, "наприклад брату, або племіннику" Леси Гонгадзе. Дивно, чому правоохоронні органи досі не з'ясували, що ніхто з рідних пані Леси, крім її єдиного сина, не зникав.

"Для мене як для прокурора, бувшого слідчого, що 99.6, що 99.9 приблизно теж саме... Знайдене тіло може бути не тільки конкретно Георгія Гонгадзе сином матері Гонгадзе, це може бути іншим сином, це може бути її братом, це може бути її племінником і тому подібне. Тепер з приводу визнання потерпілими. Експерти категорично заявили, що встановити причину смерті тіла знайденого в таращанському районі не можливо, через те, що воно знаходиться в сильній стадії гниття тіла", пояснив позицію прокуратури Баганець.

Генпрокуратура знову зачепити рідних Георгія, докоривши його дружину в тому, що вона відмовляється провести генотипоскопичну експертизу по встановленню батьківства дітей Гонгадзе.

Що цікаво, в деяких випадках, генпрокуроратура все ж звертається до зарубіжних експертів. Наприклад, за допомогою міжнародних експертів буде проводитися експертиза грунту, зразки якого були знайдені на тілі, для того, щоб встановити місце первинного поховання "таращанського тіла".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...