Які касети? Якого Мельниченка?

Субота, 24 лютого 2001, 16:27
Кучма зробить усіе щоб про записи Мельниченка забули якнайшвидше. Так думає не тільки опозиція, але і більшість українців, які хоч колись чули про диктофон під диваном. Також за підсумками скандального і страшного року фаворитом став Ющенко. У нього вірять у два рази більше людей, ніж у Кучму.

Взагалі про "касетний скандал" на батьківщині чули дев'ять із десятьох українців - 88,6% громадян, повідомляє Український центр економічних і політичних досліджень імені Разумкова. При цьому 53,6% аборигенів упевнені, що влада зробить усе можливе, щоб про цю історію забули – і чим швидше, тим краще.

Ці бажання заретушувати правду люди бачать у мас-медіа – не задоволені висвітленням Гонгадзегейту в ЗМІ 60,5% українців. 16,25% чекають після скандалу на більш жорсткий політичний режим і контроль над пресою.

Оптимістів тільки 14,1% - вони вірять, що влада зробить усе для проведення об'єктивного розслідування.
Більше двох третин - 67,8% тих, хто щось чув про скандал - вважають, що правоохоронні органи України не можуть провести об'єктивну експертизу аудіозаписів. Майже 60% запропонували б Потебеньку все ж таки провести експертизу на Заході за допомогою ОБСЄ.

Ще одне питання, яке з'ясовували соціологи центру Разумкова - хто став політиком 2000 року, на який прийшовся найграндіозніший скандал за всю історію незалежності.

Першим став прем'єр, Кучма - другий, ще в п'ятірці - два опозиціонери й один комуніст.

1. Ющенко - 32,5%;
2. Кучма - 14%;
3. Мороз - 5,8%;
4. Симоненко - 5,8%;
5. Тимошенко - 2,8%;
6. Вітренко - 1,9%;
7. Кравчук - 1,7%;
8. Марчук - 1,3%;
9. Суркіс - 1%.

Інші політики набрали менше 1%.

Політика року і довіру до влади центр Разумкова вивчав із 22 січня по 2 лютого 2001 року. У дослідженні взяли участь 2000 респондентів у віці від 18 років, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування