Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хусейн, Кастро, Туркменбаши,... Кучма, Путін

Вівторок, 27 лютого 2001, 10:20
Презентований в понеділок у Вашингтоні щорічний звіт держдепартаменту США про стан прав людини в світі не додасть Кучмі гарного настрою. Американське зовнішньополітичне відомство вважає, що нинішня ситуація "викликає серйозне занепокоєння щодо свободи преси в Україні".

Вже в розділі "Введення" 25-го звіту щодо ситуації з правами людини в світі держдепартамент назвав держави, які не можуть похвалитися досягненнями в області свободи преси: Куба, Ірак, Лівія, Туркменістан, Судан, Узбекістан, Китай, Україна, Росія та Іран.

У перших чотирьох країнах вільної преси взагалі немає, а в наступних трьох "існують суворі обмеження". Говорячи про державу, очолювану останні шість з половиною років Кучмою, держдепартамент висловлює занепокоєння і повідомляє, що "зникнення Георгія Гонгадзе викликає серйозну стурбованість свободою преси в Україні".

У документі також стверджується, що корумпованість деяких гілок влади призвела до зловживань. "Так, СБУ і податкові органи звинувачені у втручанні в політичний процес, оскільки використовували свої можливості для тиску на політиків, журналістів і впливових підприємців", - повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

"Українську владу також звинувачено у втручанні в роботу засобів масової інформації та обмеженні свободи слова. Так само чимало критичних положень у доповіді лишилися незмінними з часу оприлюднення попереднього документа за підсумками 1999 року", - повідомляє радіостанція.

Сам розділ, присвячений Україні, читайте тут:

Ukraine. Country Reports on Human Rights Practices - 2000

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...