Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Я не вірю в справедливість"

Вівторок, 27 лютого 2001, 17:14
Обіход офіційно відмовив депутатам у зустрічі з Юлією Тимошенко. Враховуючи "замовницький характер" справи, її соратник Олександр Турчинов не вірить, що прокуратура погодиться відпустити Тимошенко на поруки: "Її просто хочуть фізично знищити".

"Її стан здоров'я без покращень, він дуже поганий, хоч Юлія Володимирівна тримається мужньо", - розказав УП права рука Тимошенко Олександр Турчинов. "Вона приймає ліки, які їй передали близькі". Після загострення виразки шлунку Тимошенко оглянув професор, який підписав документи з вимогою госпіталізації. "В умовах в'язниці її лікувати неможливо, але її не відпустять, хоч вона не є соціально небезпечною людиною", - упевнений Турчинов.

"Я не виключаю, що Юлію Володимирівну просто хочуть фізично знищити. У адвоката є докази, що її арешт був незаконним. І, за нашим даними, не дивлячись на скаргу Швеця до Печерського райсуду його голова Замковенко ще навіть не запитав у генпрокуратурі кримінальну справу проти Тимошенко".

Всупереч чуткам, Тимошенко як і раніше, утримують у Лук'янівському СІЗО, і її відвідував у понеділок адвокат. "Газети читати Юлії Володимирівні заборонено, хоч їй передали телевізор". Чи потрапив він за призначенням, Турчинов не знає. Передачі дозволені один раз на два тижні по вісім кілограм.

Враховуючи дієту, з їжі Тімошенко приносять сухофрукти та сухі порошки. "Налагодити передачу води ми не можемо", - додав Турчинов. У перші дні арешту Тимошенко через загострення виразки не вживала тюремну їжу і не пила воду.

Турчинов також підтвердив, що чоловік екс-віце-прем'єра Олександр Тимошенко переведений до Житомирського СІЗО. "У його камері сидить 16 осіб, умови дуже жорсткі". Тільки через своїх адвокатів і знайомих арештоване подружжя змогло передати поздоровлення з днем народження доньці – вона зараз навчається в Англії.

Олександр Турчинов не вірить, що генпрокуратура відпустить екс-віце-прем'єра на поруки. Для такої процедури треба мінімум два поручителі, але на відомство Потебенько не вплинуть підписи 71 депутата, серед яких є навіть декілька комуністів і прокучмівських більшовиків.

"Я не вірю, що справедливість, порядність і здоровий глузд переможуть", - сказав Турчинов в інтерв'ю УП. Тим більше, що Обіход вже дав письмову відмову на прохання про зустріч депутатів з екс-віце-прем'єром. "Він не вважає це можливим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...