Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ранок після 1905
Репресивний мінімум – 203 антикучміста. Покарання – від 2 до 12 років тюрми

Субота, 10 березня 2001, 13:16
Злочини проти держави мали місце 9 березня в Києві, вважає СБУ. Тому кримінальну справу за фактом масових безладь у Києві 9 березня буде розслідувати Служба безпеки, яка й порушила її напередодні ввечері. Уже затримано 203 особи.

Кримінальну справу порушило слідче управління СБУ за статтєю 71 КК України за фактом "грубого порушення громадського порядку о 15.00 у Києві на вул. Банковій і Лютеранській, у ході яких було вчинено опір працівникам міліції зі застосуванням каменів, палиць й інших предметів".

Як покарання злочинним антикучмістам світить від 2 до 12 років, обвинувачення затриманим за даною статтею мусить бути пред'явлене протягом 10 днів.

Як вважає СБУ, у Києві мали місце ознаки злочинів, серед яких є такі факти, як "організація масових безладь, що супроводжувалися насильством над особистістю, погромами, підпалами, знищенням майна, опором представникам влади з застосуванням зброї або інших предметів, що використовувалися як зброя, а також активна участь у масових безладдях".

З 203 затриманих за підозрою в злочинах проти держави близько сотні – студенти, яких зняли прямо з потяга на київському залізничному вокзалі.

Скільки постраждало антикучмістів у подіях кривавої п'ятниці, міліція не повідомляє. Втрати МВС – 12 постраждалих міліціонерів.

Тим часом Форум нацпорятунку, партія "Батьківщина", УНА-УНСО, рух "Україна без Кучми" створили "оперативний штаб для пошуку зниклих без звістки і звільнення з-під варти демонстрантів". Крім того, ФНП повідомляє, що ввечері в п'ятницю "спецназом був розгромлений офіс Української консервативної республіканської партії" (лідер - Степан Хмара), а всі, хто находилися в приміщеннях, "були заарештовані".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування