Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Валентини Семенюк струс мозку

Субота, 10 березня 2001, 20:48
Валентині Семенюк офіційно поставлено діагноз - струс мозку. Вона знаходиться в лікарні у Феофанії. Лікарі не дозволяють їй навіть вставати з ліжка.

Діагноз Валентині Семенюк підтвердили у Інституті нейрохірургії. "Мені не дозволяють ходити, постійно кружиться голова та рвота. Сьогодні ставили зранку капельницю, весь час роблять уколи", - сказала депутат в телефонному інтерв'ю УП.

Події ранку 9 березня, які привели до побиття народного депутата, Валентина Семенюк, керівник київського осередку Соціалістичної партії, пригадує так. "Ми у фракції знали, що Кучма покладатиме квіти до пам'ятника Шевченку об одинадцятій годині й тому прийшли - я і мої помічники, здебільшого жіночки - спокійно на 8 годину. Але через зміну планів Кучми парк був взятий у кільце міліціонерами. Я підійшла до "рамки" і показала посвідчення депутата, потім намагалася пройти. Раптом якийсь у камуфльованому одязі ударив мене кулаком у лице, потім палицею по голові, шапка злетіла, він ще раз палицею по голові".

Як каже Валентина Семенюк, вона не відчула відразу, чи серйозних зазнала травм, тому все ж таки поклала квіти, але опівдні, "коли сонце ударило у голову", у неї почалася рвота. "Тоді мене депутат Володимир Філенко відвіз на машині додому, а вже там викликали швидку", - говорить Валентина Петрівна.

Валентина Семенюк сказала, що "подала заяву про порушення кримінальної справи у відповідь на дії правоохоронних органів". За її словами, відповідати за злочин проти депутата повинне міське управління МВС. Водночас вона навела такі слова керівника столичної міліції Смирнова, до якого звернулася під час подій у парку: "Я тут не керую". Коли вона спробувала дізнатися, хто ж той "у камуфльованому", який її побив, то депутату відповіли щось на кшталт "орли Кравченка".

Зараз, за словами Валентини Петрівни, вона себе почуває "погано" та їй не дозволяють дивитися телевізор. У суботу вдень до неї приходив лідер СПУ Мороз. Ну а поки єдине інформаційне джерело для неї - радіо "Свобода", яке вона ловить на портативний приймач.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування