Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Бойовики" - нове визначення антикучмістів

Понеділок, 12 березня 2001, 11:38
"Проти десятків осіб – учасників акції 9 березня у Києві" влада має намір порушити кримінальні справи. І слідство не стоїть на місці – СБУ вже знає, як платили за приїзд "бойовиків" з регіонів.

Про готовність притягнути до карної відповідальності "десятки осіб" повідомив заступник генерального прокурора Сергій Винокуров, перебуваючи в гостях у Долганова в в ефірі "7 днях".

Тим часом начальник слідчого управління Служби безпеки України Володимир Пристайко підтвердив, що 9 березня були скоєні злочини проти держави – тому справу порушило СБУ, що передбачено статтею 12 Кримінально-процесуального кодексу.

Для розслідування злочину проти держави створена міжвідомча слідча група. Слідство працює не покладаючи рук – вже допитано більше за 150 осіб, "зібрані речові докази". "Слідству, безумовно, необхідно розібратися і з тим, хто стояв за діями "бойовиків", підбурював до протиправних дій. У нас є дані і про те, як платили прибулим на акцію з інших міст – Львова, Рівного, Тернополя, Черкас", - повідомляє Пристайко. Проте щодо подробиць – ні гу-гу.

А заступник міністра внутрішніх справ Олександр Харламов тим часом додав, що міліції 9 березня діяла "терплячо".

А поки опозиція отримала в свої ряди Андрія Шкіля, лідера УНА-УНСО, якого було звільнено з-під варти в зв'язку з відсутністю складу злочину. Таке рішення було прийнято Ленінградським райсудом Києва на засіданні в неділю.

Зі слів одного з активістів УНА-УНСО Юрія Тими, ряд членів організації госпіталізовані по лікарнях міста у важкому стані з діагнозами "черепно-мозкова травма", у деяких – "травма внутрішніх органів". З його слів, в ході "погрому, влаштованого міліцією в офісі УНА-УНСО 9 березня, були жорстоко побиті і затримані" навіть ті члени організації, які не брали участі в акціях.

А київська організація СПУ, якою керує депутат Валентіной Семенюк, вважає, що биття її лідера – це одночасно свідчення "страху і безсилля влади", і "відверта провокація влади", яка такими діями штовхала опозицію на порушення громадського порядку.

Міськом Соцпартії повідомив, що "залишає за собою право звинувачувати кожного офіцера міліції у нападі і побитті Валентин Семенюк, доки не буде названо справжніх винуватців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...