Студенти обіцяють повернутися…

Вівторок, 13 березня 2001, 22:02
Другий етап студентського страйку у Львові зібрав за свідченням учасників акції набагато більше людей, ніж попередні. Кілька тисяч студентів зібралися перед Політехнікою, потім перед університетом. Студенти скандували "Волю студентам!" та "Кучму за ґрати!". На цей час до мітингу приєдналися представники майже всіх львівських вузів.

Потім студенти рушили до обласної держадміністрації, щоб передати ім свої вимоги, повідомляє Всеукраїнський громадський комітет опору "За Правду!". На цей раз біля Обласної ради не було ані кордону міліції, ані "Беркуту". Студенти самі тримали дистанцію та просили не йти на жодні провокації із правоохоронцями.

Представники Громадського комітету опору "За Правду!" передали заступнику Львівської обласної ради Ігорю Держку вимоги страйкуючих студентів. Страйкарі вимагають звільнити незаконно, як вони вважають, арештованих 9 березня студентів, не допускати репресій у вузах і покарати винних у сваволі правоохоронців, а міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка відправити у відставку. Заступники губернатора, які зустрілися зі студентськими активістами - пообіцяли попрацювати над їхнім зверненням.

Представники влади, до речі, на прес-конференції після цього підтвердили, що жоден представник львівської влади не був у Києві і не цікавився долею заарештованих львівських студентів. Вони лише висловили лише "стурбованість" у вигляді телефонного дзвінка до Києва. В загалі відповіді представників влади були досить суперечливими.

На мітингу перед студентами виступив співголова "УБК" Юрі Луценко, який розповів про готовність приєднатися до всеукраїнської акції студентів Луцька, Тернополя та Рівного. За його словами також, фонд Сороса запропонував надати затриманим студентам безоплатну юридичну допомогу.

Зараз студенти кажуть, що завершили Страйк, але обіцяють повернутись у разі невиконання їхніх вимог.

Про попередню акцію читайте

Львівські студенти продовжують страйкувати

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування