Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма свідомо будує тоталітаритарну систему в Україні

Середа, 14 березня 2001, 10:23
LETTERS TO THE EDITOR: Kuchma is consciously building a totalitarian system in Ukraine

Сер, з нещодавно опублікованого листа президента України Леоніда Кучми, може скластися враження, що він прогресивний лідер, чиї сміливі реформи саботуються неназваними темними силами.

Складно погодитися з тим, що Кучма є серйозним прихильником реформ, оскільки він блокував всі реформи і антикорупційні зусилля, які робив український уряд в енергетичному секторі. Кажучи точніше, президент блокував програму "чиста енергія", яку розробила моя команда, коли я працювала віце-прем'єром. Ця програма була направлена на руйнування тіньових "схем" у вугільній промисловості, напевно, найкорумпованішому секторі української економіки.

Президент постійно ігнорував мої прохання розслідувати в судовому порядку справи тих людей, які причетні до крадіжок великих грошей в цій здебільшого державній промисловості. Швидше за все, президент активно займався приховуванням злочинів цих людей, оскільки вони є членами його найближчого політичного і економічного оточення.

Далі. Президент ігнорував всі спроби уряду в приватизації енергетичного сектора України. Він відкрито виступав проти продажу підприємств енергетичного сектора західним інвесторам, оскільки вони представляють "стратегічний" інтерес для держави. У той же час, він укладає угоди, щоб передати ці підприємства Росії в обмін на політичну підтримку його режиму. Враховуючи нинішній розвиток подій, Росія незабаром буде контролювати український енергетичний сектор, оскільки Росія отримала важіль впливу на внутрішню і зовнішню політику України.

У своєму листі Кучма наполягає на своїй відданості демократичним принципам і свободі слова. У реальності Кучма зробив все, що в його владі, щоб розвалити свободу української преси. Я адресую цей лист вам, тому що у мене немає можливості зустрітися з пресою в моїй власній країні. Президент Кучма встановив абсолютний контроль над судовою системою і виконавчими структурами, а мене ув'язнив режим Кучми за сфабрикованими обвинуваченнями, які не будуть прийняті в жодному справедливому суді.

Напевно, Кучма дійсно усвідомив значення демократії і вільної економіки, і, напевно, він дійсно зрозумів, як, слідуючи цим цінностям, швидко замінити працюючу демократію на тоталітарне управління політичним і економічним життям нашої країни. Однак, захищаючи себе і свій клан, в якому об'єдналися комуністи і олігархи, він переконливо демонструє, що він не хоче ані демократії, ані реформ в Україні. Він свідомо будує тоталітарну систему.

Я переконана, що режим Кучми може піти аж до мого фізичного знищення, не тільки політичного, але я зробила свій вибір і буду продовжувати боротися з ним демократичними методами. Президент Кучма говорить, що я скоїла злочин. Мій єдиний "злочин" полягає в тому, що я боролася з корупцією, тіньовою економікою і тоталітаризмом, який був створений президентом України.

Юлія Тимошенко, в'язень совісті і колишній екс-віце-прем'єр України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування