Українці ретирувалися з Вашингтону. Щоб з'явитися у Москві

Середа, 14 березня 2001, 11:28
Єхануров повернеться до Києва раніше запланованого на один день, у середу ввечері, щоб 16 березня відлетіти в Москву за дорученням Кучми, повідомив прес-секретар першого віце-прем'єра Геннадій Гармаш. Мета візиту і співрозмовники Єханурова йому не відомі.

Компанію Єханурову в рейсі на Київ складе міністр фінансів Мітюков. Зі слів Гармаша, всі інші члени делегації продовжать переговори в Вашингтоні: "Всі зустрічі, які були заплановані, підтверджені і відбудуться".

Він ще раз заявив, що достроковий від'їзд Єханурова "ніяк не пов'язаний з відносинами України з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком".

Візит Єханурова до США було скорочено несподівано, і посольство України у США пояснює це тим, що "віце-прем'єр має термінові справи у Києві". За повідомленням української служби "Бі-бі-сі", у дипломатичній місії запевняють, що "передчасний від'їзд жодним чином не пов'язаний з перебігом переговорів з МВФ, які були головною метою візиту".

Міжнародний валютний фонд відклав прийняття рішення про виділення Україні чергового кредиту до травня. Неофіційно це напряму пов'язують з політичною кризою в державі.

До активу українська делегація може записати домовленість про кредит Світового банку у 60 мільйонів доларів на проведення адміністративної реформи.

Цікаво, що у Вашингтоні паралельно з першим заступником Ющенка перебував Сергій Тігіпко. За повідомленням "Бі-бі-сі", лідер "Трудової України" заявив, що партія "наполягатиме, щоб президент лишався на своїх посаді до кінця другого терміну, тобто до 2004 року".

Читайте також про причини невдалих переговорів з МВФ:

Буш навчить Кучму демократії. Через МВФ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування