Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радченко погано розпочав

Середа, 14 березня 2001, 15:11
Голова СБУ Володимир Радченко "дещо перебільшив", коли говорив про те, що автором одного анонімного дзвінка про мінування пам'ятника є журналіст "Радіо "Свобода". Той, що дзвонив, не приховував свого імені і говорив дещо про інше…

А було все так. Як пояснив у повідомленні для пресси сам "підозрюваний" – журналіст Олексій Починок, 8 березня він за завданням редакції обдзвонив СБУ і міліцію і розповів не про можливий теракт проти керівників України, а про те, що влада готує провокації для компрометації опозиції.

Цього дня до редакції "Радіо "Свобода" пришли два представники акції "Україна без Кучми", які від імені координатора акції Володимира Чемериса розказали про інформацію з перевірених джерел, про те, що "9 березня і у найближчі дні можливі провокації, в тому числі терористичний акт з метою скомпрометувати акцію "Україна без Кучми".

"Представники акції були уповноважені заявити, що вони дотримуються законних методів політичної боротьби і виключають будь-які силові засоби", - повідомив Починок. Тоді журналісти "Радіо "Свобода", порадившись з керівництвом української служби, вирішили не обнародувати цю інформацію в ефірі, зі слів Починка, "оскільки джерело не перевірене".

Однак, "щоб зафіксувати цю інформацію", журналісти радіостанції подзвонили до СБУ, прокуратури, міліції. Додзвонитися вдалося тільки в міський відділ міліції черговому Олександру Суворову, якому і повідомили про заяву учасників акції "Україна без Кучми". Журналіст назвав своє ім'я, місце роботи, це підтверджує існуючий звуковий файл цієї розмови.

Того ж дня заява з підписами представників акції і журналіста була направлена ряду агентств, зокрема, Франспрес.

Саме тому Починок висловив здивування з приводу висловлювання голови СБУ: "Одного з тих, що дзвонили, ми встановили - ним виявився кореспондент радіо "Свобода", з ним проведено бесіда, матеріали прикладені до карної справи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування