Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція готує Кваснєвського до зустрічі з Кучмою

Середа, 14 березня 2001, 18:27
Напередодні візиту Леоніда Кучми до Польщі у Варшаві польський керівник прийняв делегацію українських політиків та громадських діячів (народні депутати Тарас Чорновіл, Ігор Коліушко, секретар політвиконкому СПУ Сергій Миколаєко, професор філософії Мирослав Попович, редактор журналу "Ji" Тарас Возняк, прес-секретар Форуму національного порятунку Олександр Кривенко). Гості виклали президенту Польщі точку зору опозиції на події, які відбуваються в Україні.

Вони передали Кваснєвському лист комітету "За правду!", у якому його просять на зустрічі з Кучмою "гостро поставити питання про беззаконня в Україні на міжнародному рівні з метою засудження українського керівництва світовою громадськістю".

"Ви, як глава цивілізованої держави, можете стати одним з факторів, які могли б попередити зміцнення диктаторського режиму в Україні", - йдеться у листі.

Автори листа підкреслюють, що українська опозиція дивиться на Польщу "як на міст між Україною та Європою". "Ми заявляємо, що є послідовними прихильниками європейського вибору нашої країни курсу реформ, про який заявив нинішній прем'єр-міністр Віктор Ющенко", - наголошується у посланні.

Президент Кваснєвський запевнив представників України, що під час зустрічі з Леонідом Кучмою наголошуватиме на потребі конструктивного діалогу з опозицією, мирному врегулюванні існуючих конфліктів, повазі до Конституції. Польський президент вважає, що не можна допустити, аби були безповоротно втрачені позитивні надбання 10 років незалежності України, в тому числі польсько-українське примирення та добросусідські стосунки. Він закликав українську опозицію до поміркованості та застосування виключно мирних і законних форм досягнення її цілей.

Делегація українських журналістів та представників опозиції відбула з України до Польші 13 березня. Головною метою поїздки є надання інформації щодо діяльності опозиції, стосовно перспектив українсько-польського співробітництва та для обговорення шляхів покращання відносин на рівні провідних журналістів, політичних та громадських діячів.

Представники делегації зустрілися у Варшаві також із шефом Бюро національної безпеки Мареком Сівцем та депутатами сейму, повідомляє журналі Ji.

Президент Леонід Кучма має відвідати Польщу 15 березня.

Читай інтерв'ю Кваснєвського "Подарую Кучмі польський круглий стіл".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування