Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Презентація Тігіпка в Вашингтоні

Середа, 14 березня 2001, 20:58
Нові українські лідери продовжують освоювати американські землі. Після Олександра Мороза до США побув Сергій Тігіпко, який, цього разу сказав саме те, що хотіли почути від молодого перспективного політика. Кодові слова такого успішного візиту наступні - європейська інтеграція, швидкі реформи, прозоре розслідування справи Гонгадзе.

Але є і інші тези, властиві тільки Тігіпку, і поки що не відомо, як їх сприйняли у Вашингтоні.

Наприклад, Тігіпко вважає, що нарівні з швидким розслідуванням справи Гонгадзе для подолання нинішньої кризи необхідно і "створення нового і заснованого на більш широкій коаліції уряду".

Тігіпко сказав на брифінгу в офісі радіо "Свобода", що допущені у справі Гонгадзе "критичні помилки" можна поправити за рахунок залучення зарубіжних слідчих, в тому числі і з ФБР. При цьому він переконаний, що Кучма має відслужити свій термін до кінця, якщо слідчі доведуть, що він не причетний до вбивства.

Нинішній уряд Ющенка має бути реформований і розширений за рахунок включення більш широкого масиву партій. Такий крок, говорить Тігіпко, створять умови для спільної відповідальності парламенту, президента і уряду за економічні і політичні реформи.

Там же Тігіпко закликав "не перебільшувати роль олігархів", а тим більше їх особливі і корумповані відносини з українськими лідерами. На його думку, для олігархів має бути визначена своя роль у суспільстві, а також закони, які б регулювали їх діяльність.

Тігіпко також сказав, що хотів би бачити Україну і надалі орієнтованою на Європу, але Київ повинен підтримувати "вагомі відносини" з Росією. Але він наполягає, що "Україна ніколи не стане другою Білоруссю".

Росія стала проблемою для України, тому що російські бізнесмени часто готові платити більше за український бізнес, чим українці. Тігіпко говорить, що єдиний спосіб, як Україну можна врятувати, це проводячи більш швидкі реформи, ніж у Росії. Він говорить, що головний принцип його партії - "новий лейборизм" - покликаний захистити і власників і працюючих.

Тігіпко пояснив, що знаходився у Вашингтоні і для того, щоб з'ясувати для себе позицію США з України, а також для того, щоб сприяти більш активній співпраці між Америкою і Україною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування