Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Останній подарунок Квасьнєвського Кучмі

Четвер, 15 березня 2001, 13:31
Polski prezent dla Kuczmy

Сьогоднішня зустріч президентів Александра Квасьнєвського й Леоніда Кучми буде іншою від незчисленних побачень, які вони дотепер проводили. Це за справою ситуації в Україні, де опозиція вимагає відсторонення президента через звинувачення його у важких злочинах проти демократії. Вже тільки той факт, що Кучма відмовляється від діалогу з опозицією, викликає природню підозру, що й інші закиди, що ставляться Кучмі - не є безпідставними.

Президент Квасьнєвський напередодні пообіцяв, що буде переконувати Кучму почати перемовини з опозицією. Він має це зробити голосно й рішуче.

Кучмі буде не легко прийняти пораду Квасьнєвського, оскільки діалог з опозицією може призвести до мирної передачі влади. Польський історичний круглий стіл, що його Квасьнєвський пообіцяв подарувати Кучмі, аж надто яскраво символізує можливість реалізації саме такого сценарію.

Цей стіл може виявитися останнім подарунком від приятеля з-над Вісли. Якщо Кучма відкине пораду, Україну чекає зростаюча конфронтація, яка завершиться або поваленням Кучми силою, або тривалим процесом завмирання демократії в Україні.

Справжньою ставкою в цій грі є самостійна Україна, Україна, яка буде спроможною будувати своє майбутнє в умовах співпраці із Заходом, а отже також й з Польщею. Зараз важко сказати, яким може бути вплив польського лідера на розвиток подій в Україні. Саме тому тим більше його позиція під час цієї зустрічі має бути повністю однозначною. Варто попробувати.

переклад спеціально для УП – Роман Крик, Польське Пресагентство






Опозиція готує Кваснєвського до зустрічі з Кучмою

Квасьнєвський: подарую Кучмі польський круглий стіл

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування