Польща вітає "гаранта" демократії

Четвер, 15 березня 2001, 15:26
Навіть під час відпуски "гаранта" антикучмісти нагадали йому про своє існування. На центральній площі Казімеша Дольного, де проходили переговори Кучми і Квасьневського, було виставлено пікет Конфедерації незалежної Польщі "Патріотичний табір".

Польща стала другою країною далекого зарубіжжя, яку відвідав Кучма після початку касетного скандалу. У Німеччині канцлер Шредер приділив українському "гаранту" 35 хвилин. Польський колега і друг Кучми Олександр Квасьневський провів в компанії українця дві годинні зустрічі – в широкому форматі і тет-а-тет.

Квасьневський поїхав зустрічати Кучму прямо в аеропорт, після чого переговорщики перебралися в Будинок архітектора. На центральній площі Казімеша Дольного в акції протесту брали участь близько півсотні осіб, що тримав в руках гасло: "Путін, Лукашенко, Квасьневський – друзі Кучми, звільніть політичних в'язнів в Україні!".

Польські антикучмісти заявили про необхідність створення в сусідніх з Польщею країнах демократичних стандартів і підкреслювали неприпустимість активізації співпраці українського президента з Росією.

Як заявив, виступаючи на імпровізованому мітингу, депутат польського сейму Адам Сломка, який є керівником Конфедерації незалежної Польщі "Патріотичний табір", "неможливо, щоб демократичною країною керував деспотичний режим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News