Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков хоче помирити Суркіса з Єльяшкевичем

Четвер, 15 березня 2001, 22:02
У четвер у кулуарах Верховної Ради лідер "Відродження регіонів" провів попередні "переговори" з Суркісом, намагаючись його заспокоїти і змусити помиритись з Олександром Єльяшкевичем. Суркіс поводився дуже емоційно. Кілька журналістів, які опинились поруч, могли спостерігати картину з фільмів про "розборки братви". Волков, розставивши пальці, "по поняттям" щось розповідав Суркісу. На відстані кількох кроків стояв Олександр Єльяшкевич, якого підзивав Волков. На це Єльяшкевич відповів, що не буде розмовляти з Суркісом. У відповідь динамівець, не соромлячись журналістів, послав свого колегу депутата за відомою адресою: "валі на...".

Приводом для перетворення кулуарів ВР на місце для разборок, стали погрози Суркіса на адресу Єльяшкевича. У середу, під час виступу заступника міністра внутрішніх справ Миколи Джиги, Єльяшкевич сказав: "Не треба забувати про ті події, які проходили під час розгону наметового містечка. Так звані, анархісти, десятки людей, були відеозйомки. Ви їх знайшли? Назвіть хто вони. Багато чуток взагалі ходить. Ходять чутки, що вони мають відношення до фанатів київського "Динамо". А у нас тут є представники цього клубу і так далі. Я хочу, щоб всі взнали правду. Я хочу, щоб були засуджені ті, хто давав команди на насильство, і хто його здійснював".

Ця заява залишилась непоміченою, а коли ввечері журналісти з камерами пішли з ложі преси, Суркіс просто в залі підійшов до Єльяшкевича схопив за одяг та сказав, що розбереться з ним, якщо той не візьме свої слова назад. Під час цієї "бесіди" Суркіс використовував слова, які вживають тільки на базарах та в кабінетах, де під диваном стоїть диктофон. Очевидці кажуть, що Єльяшкевич вилетів з сесійної зали весь білий і дійсно наляканий.

У четвер зранку депутат-опозиціонер вирішив з парламентської трибуни сказати про цей інцидент. Єльяшкевич зазначив, що таку репліку з боку Суркіса можна було б пояснити його "темпераментним характером", однак, нагадав депутат, за кілька днів до нападу на нього біля готелю Москва, Суркіс також погрожував. Тоді головний футболіст країни у присутності свідків говорив, що якщо Єльяшкевич не припинить виступати проти президента він "отримає трубою по голові".

Єльяшкевича дійсно били. Досі невідомо – за наказом Суркіса, чи когось іншого. Однак 9 лютого 2000 року ввечері, коли депутат повертався до готелю Москва, біля самого готелю на нього напали невідомі, які почали бити депутата. Потім сам Єльяшкевич дякував богу, що у нього в окулярах стояло пластмасове скло, в іншому випадку розбиті окуляри могли б потрапити в очі. Більше того, він стверджує, що його могли і вбити, аби він випадково не вдарив нападника ногою в пах. Після цього інциденту Єльяшкевич місяць пролежав зі струсом мозку в лікарні.

До речі, колеги депутати не проявили співчуття і не дуже наполягали на розслідуванні замаху на Єльяшкевича. Як тут не згадати більш свіжий приклад – народні обранці не змогли ухвалити рішення про створення слідчої комісії за фактом побиття Валентини Семенюк. "За" проголосували лише 135 депутатів. Звичайно можна скаржитись на комуністів, які залишили залу і не брали участі у голосування, але ж "Трудова Україна", "Відродження регіонів" та СДПУ(о) були у залі і також не голосували.

Саме до СДПУ(о) звернувся Єльяшкевич. Він сказав, що фракція має нести відповідальність діяльність своїх колег, зокрема, Суркіса. Лідер фракції Олександр Зінченко відреагував миттєво і назвав заяву Єльяшкевича "безпідставною". "Він неодноразово дозволяв собі безпідставно звинувачувати депутатів фракції СДПУ(о), що зачипає гідність не тільки окремих депутатів, але і всієї фракції", - заявив Зінченко і додав, що "безпідставна" заява Єльяшкевича, відповідні документи і заява фракції з цього приводу мають бути розглянуті на регламентному комітеті.

Обурення Зінченка менше за все хвилює народного депутата, який побоюється за своє життя. Олександр Єльяшкевич боїться не Суркіса та його погроз, а того, що ці погрози були почуті іншими. Саме тепер ті, кому дійсно заважає Єльяшкевич, можуть зробити ще одну спробу усунути опозиційного депутата. Підозра обґрунтовано паде на Суркіса. Якщо згадати все, що відбувалось останні роки у нашій країні, такий сценарій не здається фантастичним.

Подібну версію у справі Гонгадзе абсолютно серйозно розглядають, і журналісти, і правоохоронці, і політики. Начебто саме той, хто почув розмови Кучми, записані Мельниченком, і є вбивцею Георгія. Мета - кинути тінь підозри на президента...

Читай, що писала УП про Суркіса, Волкова та Єльяшкевича:

Російська преса розказує всю правду про Григорія Суркіса

"Версія" розповідає деякі подробиці "трудового шляху" Григорія Суркіса, власника київського "Динамо" , депутата Верховної Ради, одного з лідерів СДПУ(о) і "справжнього українського олігарха".


Все про Олександра Волкова

УП передруковує матеріал про Олександра Волкова зі скороченнями з люб'язного дозволу FLB. Олександр Михайлович Волков: народний депутат України, олігарх, керівник другої президентської кампанії Леоніда Кучми, людина...

Суркіс і Бродський допомагали Киселю відмивати гроші гангстерів?
Коментар автора


Григорій Суркіс і Михайло Бродський - солідні депутати, які претендують на роль рятівників вітчизняного футболу та економіки, виявилися бізнес-партнерами відомого київського кримінального авторитета Володимира Киселя.


Антропологія свідомості

У неділю ввечері глядачі каналу 1+1 і, зокрема, програми "Епіцентр", стали свідками конфлікту, якій очевидно змінить не лише конфігурацію взаємин всередині української еліти, а й закладе…


"Касету Мороза" організували олігархи?

Не минула доба, як невгамовна московська "Независимая газета" висуває нову версію появи "плівки Мороза". Отже, в номері за середу висувається припущення, що компромат вигідний олігархам, щоб…


Народні депутати коментують виступи генерального прокурора в парламенті

Генпрокуратура приховує справжню причину зникнення Гонгадзе – Мороз Інформація Потебенька "свідчить, що прокуратура робить все, щоб приховати істинну причину зникнення Георгія Гонгадзе", - сказав…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...