Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Є померлі від катувань серед затриманих 9 березня
Так думають в УНА-УНСО

Четвер, 15 березня 2001, 22:18
УНА-УНСО досі не може знайти близько 40 своїх членів, які були затримані 9 березня, і деяких з них може вже не бути в живих. Членів організації звільняють з райвідділів і відразу забирають до спецрозподільників СБУ. Андрій Шкіль зараз переховується.

Ані міліція, ані СБУ жодної інформації не надає ні УНА-УНСО, ні родичам затриманих, повідомила УП прес-секретар організація Тетяна Чорновіл. "На сьогоднішній момент ми недораховуємо 60 членів організації. З них знаємо про долю лише 22. П'ятеро з них знаходяться в СІЗО СБУ, семеро знаходяться в лікарнях, десятеро в спецрозподільнику СБУ. Про долю близько сорока людей, які приймали участь в акціях 9 березня, нам не надано жодної інформації. Додому вони не повернулись". Про долю своїх активістів у штабі партії дізнаються лише одним єдиним способом – коли хтось "виходить", він повідомляє, з ким він сидів.

Той факт, що ніхто не надає інформації про затриманих і травмованих, "ми розцінюємо, як намагання приховати факти, що деяких з них вже немає в живих", – говорить Тетяна Чорновіл. На доказ своїх слів вона наводять такий факт – один з унсовців, тікаючи від переслідування з офісу на Димитрова 6, потрапив під автомобіль. "Збиту людину ногами добивав "Беркут." Потерпілого з подібними травмами в лікарні нам не довелося знайти, тому є всі причини вважати, що його вже немає в живих", - говорять в УНА-УНСО.

День народження керівник апарату проводу УНА-УНСО відсвяткує в компанії СБУшників. Подарунком Миколі Ляховичу було побиття п'ятю бригадами міліціонерів в актовому залі Московського РВВС. "Без свідомості з внутрішньо порожнинною кровотечею його встигли привезти в лікарню швидкої допомоги на Братиславській. 15 березня Миколі Ляховичу виповнилось 25 років. Однак його навіть не встигли поздоровити в лікарні, бо лікарь спішно виписав лежачого хворого, його відвезли в Московське РВВС, а потім в СБУ". Найбільший строк затримання отримала активістка з Харкова. А один з унсовців утік з дарницького спецрозподільника. Про долю лідера УНА-УНСО Андрія Шкіля у штабі говорять, що з ним все добре і зараз його переховують.

Також Тетяна Чорновіл повідомила, що у четвер, 15 березня до штабу Української республіканської партії вірвалося двадцять людей в штатському. Вони представились працівниками СБУ і забрали члена проводу, голову черкаської організації Руслана Зайченка. При затриманні СБУшники говорять здебільшого одне: "Для свідчинь щодо подій 9 березня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування