Мельниченко телефонував Тимошенко
Це вже майже злочин?

П'ятниця, 16 березня 2001, 11:47
Прокуратура зібрала низку фактів, які, як здається заступнику генерального прокурора Олексієві Баганцю, свідчать про можливий зв'язок між "грошима" екс-віце-прем'єрки Юлії Тимошенко і "касетним скандалом".

"Нам вдалося під час слідства встановити два мобільних телефони, якими користувався Микола Мельниченко перед своєю втечею з України, десь приблизно з серпня до середини листопада 2000 року", заявив Баганець в інтерв'ю "Фактам". Прокуратура простежила вхідні і вихідні дзвінки і встановила, що одним мобільним телефоном користувалася його дружина, а другим - особисто Мельниченко. Є, наприклад, зафіксовані дзвінки з телефону Мельниченка на приймальну віце-прем'єра Тимошенко.

"Що може пов'язувати рядового офіцера управління державної охорони і віце-прем'єр-міністра України?", - поставив питання замгенпрокурора. "Поки що ми не можемо поставити це питання Мельниченку - він ховається, скоріше, його ховають. Поки що ми не ставили його і Юлії Тимошенко, хоч це в плані записано. Ми, з дозволу Миколи Сергійовича Обихода, з нею поспілкуємось і з'ясуємо ці питання", - продовжив Баганець.

Зафіксовані дзвінки Мельниченка до людей, "близько пов'язаних з деякими народними депутатами, в тому числі з одним з помічників Валентини Семенюк", у якого вдома був проведений обшук. Йдеться про Миколу Рудьковського, якого прокуратура так і не змогла допитати, оскільки він довгий час перебував за кордоном.

Мельниченко телефонував і в деякі дніпропетровські бізнес-структури, які, як стверджує прокуратура, базуючись на даних оперативних служб, підконтрольні екс-прем'єру Павлу Лазаренку або Тимошенко.

Відповідаючи на питання, чи є документальне підтвердження заяви деяких народних депутатів про те, що Мельниченко утримується на одній з баз блоку НАТО у Нідерландах, Баганець сказав: "Дійсно, така інформація у нас в карній справі є. Один з народних депутатів, який розповсюдив її, також буде допитаний. Були посилання на те, що є фотографія, але в матеріали карної справи він її ще не передав. Тобто стовідсоткових документальних підтверджень за цим фактом поки немає".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування