Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмі потрібна підтримка Заходу для прискорення реформ

П'ятниця, 16 березня 2001, 13:38
LETTERS TO THE EDITOR: Kuchma needs west's support to accelerate reforms

Сер, шанований міжнародний фінансист Джордж Сорос закликав президента України Леоніда Кучму "відійти в сторону". Він побудував цю драматичну вимогу на ніби то існуючій громадській думці, що Кучма є співучасником дивного і поки що нерозкритого вбивства незалежного журналіста. Пан Сорос стверджує, що Захід має припинити займатися бізнесом в Україні через ці заворушення. Ми не згодні.

Підтримка України, що продовжується з боку США і ЄС, залишається фундаментально важливою для країни, це також і в інтересах Заходу. Ця історія виникла якраз тоді, коли економіка тільки подолала спад, і було зареєстровано солідне зростання у всіх секторах економіки 2000 року після 9 років нестатків і спаду. Американські корпорації повідомляють про значне скорочення бар'єрів для бізнесу, включаючи регуляторні, ліцензійні і податкові проблеми. Всесвітній банк, Міжнародний валютний фонд і казначейство США підтверджують ці перетворення.

У протилежність позиції Сороса, який стверджує, що громадська думка в Україні закликає до відставки президента Кучми, за даними солідного незалежного опитування, менше ніж 2% українців підтримують акції. Декілька офіційних осіб з обох сторін, що відвідали країну, підтверджують, що такі акції користуються незначною підтримкою у суспільстві.

Прихильність пана Сороса демократії в колишньому Радянському Союзі не підлягає сумніву. Ми всі поважаємо його внесок в цю історичну еволюцію. Однак, в цьому випадку ми переконані, що маємо підтримувати президента, який виграв вибори у важкій передвиборчій боротьбі з комуністичною партією і прихильниками марксизму, щоб він продовжував прискорювати економічні реформи і зростання, якого він і його прихильники досягли.

Звичайно ж ми сподіваємося, що президент Кучма, прем'єр міністр Віктор Ющенко, лідери парламенту Іван Плющ і Віктор Медведчук будуть співпрацювати у розв'язанні нинішньої кризи.

Вихід з України і відмова у підтримці президента Кучми і його уряду за таких багатообіцяючих обставин призведе тільки до руйнування досягнень, які всі ми, включаючи пана Сороса, підтримуємо.
Kempton Jenkins, President, Ukraine-United States Business Council, 1615 L Street NW, Washington, DC 20036, US

У цьому ж номері Financial Times вмістив ще один лист, на підтримку власної редакційної статті.

LETTERS TO THE EDITOR: Ukraine president's choices

Leonid Lishchyna

Сер, ваш аналіз нинішньої ситуації в Україні повністю коректний. Я молюся, щоб з двох варіантів, які ви визначили, президент Леонід Кучма вибрав перший, і "пішов у відставку, хоча б тимчасово, щоб дозволити провести необхідне розслідування вбивства" Георгія Гонгадзе.

Leonid Lishchyna, 26 Hampshire Hts, Toronto, Ontario, Canada M9B 2K4


Читайте також

Постороніться, пане Кучма

Кучма у безвиході

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування