Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президенти Польщі і України у Казімєжі

П'ятниця, 16 березня 2001, 15:08
Зустріч президентів Польщі та України розпочалася опівдні у четвер, в Казімєжі Дольному. Спробу зірвати її зробив Адам Сломка з політичного угрупування КПН-ОП (польська правиця – Ред.)

Коли президенти в`їхали на центральну площу міста Сломка ввімкнувши мегафон “привітав” президента України, який “порушує права людини”. “На Україні – в єдиній у цій частині Європи країні, є сьогодні політичні в`язні” – сказав Сломка. В цей час президенти віталися з представниками місцевої влади і милувалися центром міста. “Путін, Лукашенко, Кваснєвський – приятелі Кучми” – було написано на транспранті, який розгорнули товариші Сломки по партії.

Плакат з написом “Опозиція теж має голос” тримали двоє студентів політології з Пулавської Вищої школи. “Не заперечуємо проти зустрічі президентів, але хочемо щоб Кучма нарешті почав щось робити, а не тільки говорити, що прагне іти західним курсом” – говорили студенти.

До Казімєжа приїхав також проф. Богдан Осадчук, який довгий час вів Українську Хроніку в “Паризькій Культурі”. “Кваснєвський має повноваження від президента Франції Шірака та канцлера Німеччини Шрьодера для представлення Кучмі позиції Європи в справі сьогоднішньої кризи. Він надіється, що після цієї зустрічі Кучма розпочне діалог з опозицією. Однак опозиція має об`єднатися і бути конструктивно представленою в парламенті” – відмітив для “Газети Виборчої” Богдан Осадчук.

Українська опозиція звинувачує Кучму у видачі наказу про викрадення та вбивство опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...