Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Питань все більше

Вівторок, 20 березня 2001, 12:53
Ніхто не чекав, що результати зарубіжної експертизи останків тіла, знайденого в Тараще стануть сенсацією. Якщо вірити результатам цієї експертизи, то "таращанське тіло" не належить Георгієві.

Результати експертизи були отримані на основі виділення ДНК з всіх трьох матеріалів, які досліджуються - сухого мазка крові на медичній карті, (слід, який Гія залишив, випадково торкнувшись скривавленою рукою до цього паперу), зразком крові Леси Гонгадзе і залишками тіла, які ми, друзі Георгія, взяли у таращанського експерта.

Кров на медичній карті дійсно належ Гії. Але ДНК
"матеріалів" і сухий зразок крові на медкарті не співпадають, а, значить, не належать одній людині, не належать Георгієві.

Експертизу проводила німецька фірма "Генеїда".

Головне, чого тепер вимагає Сергій Головатий, який оприлюднив результати експертизи, - провести повну, комплексну судово-медичну експертизу, яка повинна відповісти на велику кількість питань:

Чи належить Гонгадзе тіло, яке зараз знаходиться в головному бюро судово-медичної експертизи?

Чи є тіло, яке все ще там знаходиться, тим самим тілом, яке було знайдено в Таращі і досліджене експертом Воротинцевим?

Що стало причиною смерті людини, тіло якої знаходиться в морзі?

Коли і за яких обставинах ця людина померла?

За життя чи після смерті була відсічена голова?

Чи є матеріал, взятий у таращанського експерта, фрагментом того самого тіла, яке знаходиться в бюро СМЕ або тіла, знайденого в Таращі?

"Без проведення всіх цих експертиз слідство ніколи не розкриє цю справу", переконаний Головатий.

Посилаючись на інтерв'ю Баганця "Київським відомостям", який повідомив, що в Росії досліджувався кістковий матеріал, він передав думку експерта парламентської комісії Валерія Івасюка, який стверджує, що в кістку можна було спеціально вмістити чужу кров. Тобто, він не виключає ймовірність підтасовування.

Головатий також не виключає, що сьогодні існує загроза життя родичам, "їх можуть навіть викрасти, щоб взяти їх кров для використання її під час експертиз".

Ми спробували відтворити картину 15 листопада, коли ми відвідали Таращу, виявили тіло, спробували перевезти його в Київ.

Безпосередньо у таращанського експерта шматочки тканини брав Лаврентій Малазонія. Після того, як експерт повідомив, що тіло пропало, він попросив його оглянути приміщення моргу.

Лаврентій Малазонія:

"Ми оглянули всі приміщення, ніде тіла не було. Раніше тіло лежало в передбаннику на прозорому поліетилені. Більше в приміщенні моргу, крім цього невпізнаного тіла, ніяких трупів не було.

Ми зайшли туди - в передбаннику тіла не було, у великому приміщенні, де стояли два або три столи, і в коптерці нічого не було. На одному зі столів у великій кімнаті, на картонці, схожій на картонку з-під взуття, знаходилися фрагменти тіла. Я спитав Воротинцева - що це? Він відповів, що це те, що залишилося після того, як вони шукали осколки в руці і того, коли він відрізав руку, щоб зробити рентгенівський знімок. Ми не бачили, як він витягував осколки і як він відрізав руку.

Я спитав, чи можна їх взяти. Я вже тоді подумав, що раз тіла немає, а є його фрагменти, то можна провести експертизу і встановити, чиє це тіло. На той момент ми поняття не мали, кому знадобилося забирати тіло з моргу.

Експерт погодився і віддав нам ці фрагменти. Він загорнув все це в декількох целофанових пакетів і віддав це мені. Воротинцев сказав, що це залишки того самого тіла".

Пізніше Лаврентій передав мені шматочки знайденого нами тіла. Весь цей час фрагменти зберігалися у мене в квартирі, в якій я буваю тільки рано вранці і дуже пізно увечері.

У грудні я передала все це Івасюку, який, до речі, спитав, чи не могло трапитися так, що їх підмінили? Я не можу зараз стверджувати стовідсотково, що їх не підмінили, але і не можу виключити, що це таки зробили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування