Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма наказав "стежити за пресою"

Середа, 21 березня 2001, 11:10
Президент Кучма говорить, що поки не підписав указ про звільнення від посади міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

В інтерв'ю журналістам у Бахчисараї, відповідаючи на запитання журналістів, чи підписував він указ про відставку Кравченка, президент відповідь стисло: "Ні".

Однак тут же дав зрозуміти, що може зробити це в найближчому майбутньому. Журналісти спитали, чи збирається він це робити. Кучма порадив допитливим писакам "стежити за пресою". Ну звичайно, звідки ж, як не з газет, журналісти взнають новини?

Але, що стосується відставки глави своєї адміністрації Володимира Литвина і генпрокурора Михайла Потебенька, тут гарант непохитний. "Це абсолютна нісенітниця, вибачте за такий різкий тон", несподівано для себе вибачився Кучма.



 
 
Як зазначають спостерігачі, президента, крім Жулинського і особистої охорони, ніхто більше не супроводжував. Причому, до пізнього вечора напередодні ніхто не чекав побачити Кучму на святкуванні 150-річчя від дня народження кримськотатарського просвітителя Ісмаїла Гаспринського. Кучма одягнувся неофіційно. Поки будили голову Меджлісу кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва, який традиційно раніше 11-ї ранку не встає, Кучму розважали розмовами. Настрій в Кучми був доброзичливий. Бахчисарай – це перший виїзд Кучми з часу його добровільного затворництва в Криму. Присутні на зустрічі з Кучмою журналісти, так і не зрозуміли заради чого він вийшов на люди і яке саме з висловлювань президента обов'язково мало потрапити до ЗМІ. Виходячи з логіки останніх подій, найбільш імовірно, саме заява щодо долі Кравченка була головною.

І ще одна цікава подробиця. Мустафа Джемілєв, прокинувшись, прийшов до президента з двома чеченськими дітьми, які живуть у родинах кримських татар. Президент дуже доброзичливо поставився до діточок і весь час гладив їх по голові, вважаючи, що це діти або племінники Джемілєва.

Читай також:

У Кучми побували всі. Що б це означало?

Поки Кучма у Криму, до нього з'їжджаються всі провідні політичні і просто діячі країни. Вранці, близько 10 годин ранку на дачу президента приїхав генпрокурор Потебенько. Поїхав з дачі також один. І вже відлетів до Києва. А за нам просто ціла низка гостей - і голова СБУ Володимир Радченко, і перший віце-спікер Віктор Медведчук і навіть секретар Ради національної безпеки і оборони Євген Марчук...

Кравченка звільнено

У суботу Кучма звільнив Кравченка. Таку інформацію УП отримала від кількох достовірних джерел, які стверджують, що новим міністром став генерал-полковник, начальник київської міліції Юрій Смирнов. У понеділок цю інформацію "стовідсотково" підтвердив глава парламентського комітету із боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрій Кармазін, а також постійний представник президента у Верховній Раді Роман Безсмертний. Кармазін стверджує, що указ не оприлюднюють, оскільки Кравченку підшукують місце для "почесного заслання". Про це повідомляє з парламенту кореспондент УП.

Новий зміст у старій упаковці

Про що можна говорити упевнено – наявність у Смирнова власної сильної команди, яку він збирав для свого подальшого посилення і перетягував у Київ з Дніпропетровська. І ще відомо, що за ним стоять сильні люди, а його перехід до Києва був необхідним для того, щоб хоч якось врівноважити команду Кравченка...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування