Україна знову звертається за допомогою до ФБР

Середа, 21 березня 2001, 11:59
Україна ще раз звернеться до ФБР з проханням провести комплексну експертизу "таращанського тіла". Таку обіцянку дав президент Кучма.

"Ми звернулися повторно з таким проханням, щоб ФБР приїхали, і все таки, якщо це необхідно, разом з німцями і росіянами провели комплексну експертизу", - сказав президент в інтерв'ю журналістам у Бахчисараї, і вже вкотре додав: "Я як ніхто інший зацікавлений в тому, щоб якнайшвидше поставити точку в цій справі".

"Треба припинити спекулювання, а разом працювати нашій правоохоронній системі з усіма країнами, які можуть надати кваліфіковану допомогу. Від такої допомоги ми ні в якому разі не відмовимося", - говорить Кучма.

Він уперше зізнався, що Україна вже офіційно зверталася до всіх держав: "Хто може надати допомогу - надавайте".

Він каже, що "чув" про результати експертизи тіла, знайденого у Таращі. Відносно експертизи "таращанського тіла" у Німеччині, говорить він, з'явилося багато питань. "Що там, на яких останках проводилася ця експертиза?".

Гарант вирішив внести "людяність" до свого висловлювання, зазначивши, що "розуміє" ситуацію сім'ї журналіста. "Витримати таке, ви знаєте, я іноді не витримую - а як їм витримувати".

Вкотре Кучма згадав опозицію у зв'язку з подіями 9 березня. "Ми добре розуміємо, що ці сили робили це не заради добра для України та українців, а заради зла. Вот за зло вони хоча б мають морально відповідати перед Україною та всім світом", - сказав там же Кучма.

Президенту поставили питання про те, як він ставиться до того, що останнім часом його рейтинг та імідж держави сильно постраждали. "За свій авторитет я буду сам відповідати. Але, в першу чергу, треба, щоб ті сили, які затіяли цю провокацію стали на коліна перед українським народом та вибачились".

Читай також:

Питань все більше

Ми спробували відтворити картину 15 листопада, коли ми відвідали Таращу, виявили тіло, спробували перевезти його до Києва. Безпосередньо у таращанського експерта шматочки тканини брав Лаврентій Малазонія. Після того, як експерт повідомив, що тіло пропало, він попросив його оглянути приміщення моргу...

Дружина Гонгадзе пізнала його речі і майже пізнала тіло

Мирослава Гонгадзе, дружина Георгія Гонгадзе, пізнала прикраси, знайдені у Таращі. Ці речі належать Георгію, переконана вона. Вона не може з 100% впевненістю стверджувати, що тіло з...

Прокуратура зізналася у викраденні тіла з Таращі

Тіло з Таращі вивезла прокуратура. У цьому, через пару днів, зізнався заступник Генерального прокурора України Сергій Винокуров в інтерв'ю газеті "Сегодня" . У відповідь на прохання...

Історія про те, як Кучма з Кравченком шукали Гонгадзе

18 вересня, за два дня після зникнення Георгія президент доручив керівникам правоохоронних органів "взяти під особливий контроль" розслідування обставин зникнення Гонгадзе. За словами прес-секретаря...

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування