Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізольовану Тимошенко почули в Європі

Четвер, 22 березня 2001, 15:19
Справа Тимошенко вслід за справою Гонгадзе стає ще однією темою для Ради Європи. Делегація ПАРЄ планує зустрітися з лідером "Батьківщини" під час найближчого візиту до Києва. Крім того, поводження з ув’язненою екс-віце стурбувало Європейський комітет із запобігання катувань.

Про такі плани ПАРЄ агентству УНІАН повідомило "інформоване джерело у Верховній Раді, що не побажало бути названим". 28-30 березня в Україні перебуватимуть доповідачі Асамблеї Ханна Северінсен і Ренате Вольвенд. За підсумками візиту вони готуватимуть чергову доповідь про виконання Україною зобов’язань, взятих при вступі до Ради Європи у 1995 році.

Після цього ситуацію в країні Кучми позачергово розглянуть на весняній сесії ПАРЄ в Страсбурзі 23-27 квітня 2001 року – хоча спочатку планувалось це зробити влітку. І справа Тимошенко може бути "черговим доказом порушення Україною зобов’язань перед Радою Європи", вважає Вольфганг Берендт, представник Німеччини в ПАРЄ, який є депутатом бундестагу від правлячої соціал-демократичної партії.

"Негуманне ставлення до колишнього віце-прем’єр-міністра може стати предметом вивчення Європейського комітету із запобігання катувань", - сказав він в інтерв’ю українській службі радіо "Німецька хвиля". За словами Берендта, Северінсен і Вольвенд мають під час зустрічі з Кучмою поінформувати його "про занепокоєння ПАРЄ долею Юлії Тимошенко".

Рада Європи пильно стежить за всім, що зараз відбувається в Україні, наголосив депутат бундестагу: "Це стосується не тільки випадку з убивством опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе. Ми дуже стурбовані станом здоров’я екс-віце-прем’єра Тимошенко, і нас непокоїть те, що їй можуть відмовити в наданні медичної допомоги".

На п’ятницю заплановано вирішальне засідання Печерського райсуду щодо протесту адвоката Тимошенко на арешт підзахисної. Зараз лідер "Батьківщини" знаходиться в Лук’янівському СІЗО. Її адвокат Віктор Швець заявив у четвер, що не має інформації про переведення підзахисної в інше місто, чутки про що черговий раз почали блукати журналістськими колами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: