Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко свідчила в Печерському суді

П'ятниця, 23 березня 2001, 14:14
У понеділок суд ухвалить остаточне рішення у справі за поданням адвоката Юлії Тимошенко про зміну санкції на її арешт.

Сенсацією, яку обіцяв суддя печерського райсуду Микола Замковенко, виявилася появою у суді самої Тимошенко. Після невеликої перерви, яку оголосив Замковенко, до зали привезли Тимошенко. За словами Замковенко, екс-віце-прем'єр була викликана "за його ініціативою і абсолютно таємно".

Присутні у залі суду люди встали і 15 хвилин чекали на появу Тимошенко. Коли вона увійшла до зали суду, "публіка" зустріла її оплесками. Екс-віце-прем'єр не дуже добре виглядає. На думку журналіста УП, присутнього у залі суду, вона намагається триматися краще, ніж почувається насправді. Одягнута у старий в'язаний светр і шерстяну спідницю, волосся не зібрано у зачіску, макіяжу немає, тільки злегка підведені очі.

"Ми будемо працювати недовго, оскільки стан здоров'я Тимошенко не такий хороший, як ми вважали", - сказав Замковенко. Суддя звернувся до присутніх з проханням не перетворювати судове засідання на мітинг, а також не робити політичних виступів.


 
 

За словами Тимошенко, приїзд слідчого Генпрокуратури з групою медпрацівників "був несподіваним" для неї, ніяких документів їй не пред'являли. "Мене примусили пройти медичний огляд", - стверджує вона. За словами Юлії Тимошенко, її де-факто заарештували ще на дачі, а в прокуратурі вже формально повідомили про затримання. "Мене практично примусили сісти в автомобіль", - сказала Тимошенко.

Тимошенко впевнена, що підстав для арешту не було. Мета цього, на її думку, - ізолювати "від людей і позбавити можливості керувати опозиційними силами України".

Юлія Тимошенко стверджує, що 13 лютого була хвора, а медогляд у цей день було замовним, висновки експертів "необ'єктивними". За її словами, за час утримання у слідчому ізоляторі вона "багато тижнів хворіє на загостренням виразки шлунку" При цьому не отримує медичної допомоги і не може пройти медичного обстеження. "Хвороба прогресує, і я б хотіла мати можливість лікуватися", - сказав вона.

Відповідаючи на питання суду про можливість отримання дієтичного харчування у слідчому ізоляторі, Тимошенко відповіла, що "вона відмовляється від дієти, яка готується в СІЗО, від ліків, у яких прострочений термін придатності". "Я не дам там навіть кров з пальця взяти", - заявила вона. Тимошенко зазначила, що ту їжу, яку їй дають у СІЗО, "істи неможливо".

У залі суду присутній уповноважений з прав людини Ніна Карпачова. По закінченні допиту Тимошенко, Карпачова звернулася до суду з проханням змінити запобіжний захід. Микола Замковенко натякнув присутнім, що може ухвалити рішення вже у п"ятницю, однак час розгляду справи затягнувся.

У першій половині дня свідчив експерт Київського міського судово-медичного бюро, який повідомив, що здоров'я екс-віце-прем'єра на момент арешту було задовільне.

"Вона могла брати участь у слідчих діях", - охарактеризував він стан Тимошенко у день арешту. Суд також допитав водія і охоронника екс-віце-прем'єра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування