Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма звільнив Кравченка. Новий міністр - Смирнов
І в цьому зізнався сам Кучма

Понеділок, 26 березня 2001, 12:39
Кучма підписав укази про звільнення Кравченка та призначення Смирнова новим міністром внутрішніх справ. Про це заявив сам Кучма, який планував представити нового міністра о 12:30 понеділка.

За інформацією першого заступника голови Верховної ради Віктора Медведчука, Юрій Кравченко сам подав заяву про звільнення, ще кілька тижнів тому. Відповідаючи на питання журналістів, перший віце-спікер сказав, що йому нічого не відомо про закордонний вплив на рішення про відставку міністра МВС. Відставка та призначення міністрів є "виключною компетенцією" президента України, зазначив він.

Однак, за однією з версій, що точаться у кулуарах влади, звільнення Кравченка стало наслідком зустрічі Кучми з президентом Польщі Кваснєвським.

Також Кучма призначив нових губернаторів Львівської та Запорізької областей.

У Львівську область повертається віце-прем'єр з питань АПК Михайло Гладій, який до роботи в уряді вже працював два роки губернатором Львівщини. У вівторок Ющенко представить Гладія активу області.

Запорізьку обладміністрацію очолив Євген Карташов, який працював послом України в Казахстані, а також у 1999 році був губернатором області.

З прем'єром Кучма узгодив кандидатури новопризначених чиновників минулої суботи, 24 березня. Ющенко вже зустрівся зі Смирновим і Карташовим.

Відповідь на питання "Who is Mr.Smirnov?" читайте тут:

Новий зміст у старій упаковці
Штрихи до портрету генерала Cмирнова


Не можна сказати, що головний міліціонер Києва знаходився у опозиції до Кравченка. Єдине, про що можна говорити упевнено – наявність у Смирнова власної сильної команди з Дніпропетровська. І ще відомо, що його перехід до Києва був необхідним для того, щоб хоч якось врівноважити команду Кравченка.

Також читайте про перипетії зі звільненням Кравченка:

Кравченка звільнено

У суботу Кучма звільнив Кравченка. У понеділок цю інформацію "стовідсотково" підтвердили Юрій Кармазін та Роман Безсмертний. Кармазін також стверджує, що цього або наступного тижня буде звільнено Михайла Потебенька.

Кучма наказав "стежити за пресою"

Президент Кучма говорить, що поки не підписав указ про звільнення від посади міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. Журналісти спитали, чи збирається він це робити. Кучма порадив допитливим писакам "стежити за пресою".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування