Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вівторок буде вирішено долю Тимошенко...

Понеділок, 26 березня 2001, 14:49
Закінчено дебати у судовому засіданні за поданням адвоката Юлії Тимошенко про скасування рішення прокуратури щодо арешту екс-віце-прем'єрки. У вівторок суддя Микола Замковенко оголосить своє історичне рішення. Виступили всі представники захисту і обвинувачення.

Перед початком засідання суддя Микола Замковенко заявив, що планувалась присутність Тимошенко на цьому засіданні, однак, за невідомих обставин, її не привезли. Крім того, на прохання представників Генпрокуратури, до справи долучено довідку, у якій сказано, що Тимошенко отримує в СІЗО нормальні ліки і харчування, а також регулярно отримує передачі. Така довідка є відповіддю прокуратури на обвинувачення Тимошенко у тому, що в СІЗО дають прострочені ліки і не придатну для споживання їжу. Про це вона заявляла минулого засідання, коли її привезли щоб свідчити у суді.

Виступаючи у ході дебатів, громадській захисник Тимошенко Олександр Турчинов заявив, що "жодних звинувачень, крім політичних проти Тимошенко сьогодні не існує". Він ще раз наголосив на тому, що "звинувачення було пред'явлене з грубим порушенням чинного законодавства". "Таким чином, - упевнений Турчинов, - обвинувачення взагалі не було пред'явлене і зміна запобіжного заходу була незаконною".

Обидва громадські захисники (Турчинов і Хмара) впевнені, що справа проти Тимошенко є спочатку до кінця сфабрикованою для її дискредитації і ліквідації, передає з судового засідання кореспондент УП.

Хоча перед початком дебатів суддя Микола Замковенко попросив уникати політичних аспектів у виступах сторін, громадські захисники Тимошенко впевнені, що "інших аспектів у цій справі не існує". Обидва захисники сходяться у тому, що замовником справи Тимошенко є особисто президент Кучма.

Адвокат Тимошенко Віктор Швець не менше приділив уваги політичним аспектам. "Запобіжний захід не є покаранням...Але відносно Тимошенко запобіжний захід – арешт – це кара за її громадську діяльність і активну політичну позицію", - вважає Швець.

Представник прокуратури Олег Брунь заявив на початку свого виступу, що "виходить з вимог закону", а не з політичних аспектів, як громадські захисники. Пан Брунь спростував обвинувачення у тому, що Тимошенко було незаконно пред'явлено обвинувачення, а тому їй не можна було змінювати запобіжний захід. Він звернув увагу на те, що захисники говорять про перше обвинувачення, пред'явлене 15 січня, а Тимошенко заарештували за новим обвинуваченням, пред'явленим у день арешту.

"Основним аргументом захисту є те, що Тимошенко була хвора 13 лютого. Але ці доводи спростовані матеріалами, які є у суді", - заявив Брунь. Він нагадав, що свідки, допитані у суді, плутались у своїх оцінках того на що в той період хвора Тимошенко. "На що ж хворіла Тимошенко, на грип чи простуду?", - поставив риторичне питання прокурор.

Він також звернув увагу суду на те, що Тимошенко порушувала підписку про невиїзд. Вона виїжджала на дачу у Кончу-Озерну, а це вже Київська область, а не Київ. Крім того, Брунь, посилаючись на інформацію ГУБОЗу, заявив, що Тимошенко мала намір полишити Україну і готувалась до виїзду.

Читай також розповідь про хід засідань очима одного з авторів УП

Судовий цирк на Печерську

Яким би не було рішення, розгляд цієї банальної і дуже простої справи залишиться зліпком часу, в якому ми живемо. Так склалося, що саме Печерський райсуд став головним у країні. Кожне рішення Замковенка вказує на те, якою Україна є сьогодні. Він, до речі, на цьому місці 10 років…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...