Гуманітарна допомога української демократії

Вівторок, 27 березня 2001, 17:35
"Німецька хвиля", що фінансується урядом Німеччини, вирішила збільшити в два рази час мовлення української служби. Причиною такого кроку називають "масове обмеження свободи преси в Україні".

Починаючи з літа цього року замість 30 хвилин на день українська служба "Німецької хвилі" збільшує сітку віщання до 60 хвилин. "Не зважаючи на протести з-за кордону, що продовжуються, журналістів, які критично настроєні щодо режиму, як і раніше контролюють, їх будинки прослуховуються", - пояснив директор компанії "Німецька хвиля" Дітер Вайріх.

Як відмічається у прес-релізі компанії, ситуація навколо зникнення Георгія Гонгадзе призвела до кризи влади в країні. У зв'язку з цим Рада Європи закликала уряд України поважати свободу преси.

Українська служба "Німецької хвилі" транслюється в Україні на середніх хвилях і через супутник. 21 станція ретранслює українські програми компанії на частоті FM. У Києві "Німецька хвиля" виходить на хвилях радіо "Континент", яке зіткнулося з проблемами переліцензування в цьому році і стало ще одним випадком тиску на вільні медіа в Україні.

Стурбованість щодо ситуації з радіо "Континент", на хвилях якого також виходять в ефір українські служби "Бі-бі-сі" і "Голосу Америки", вже було висловлено у офіційних заявах США і Європейського союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News