Пауелл незадоволений розслідуванням справи Гонгадзе

Середа, 28 березня 2001, 14:27
Сполучені Штати готові сприяти прозорому розслідуванню справи Гонгадзе, заявив держсекретар США Колін Пауелл, який "висловив стурбованість" під час зустрічі зі Зленком у Вашингтоні. Український міністр передав Пауеллу копію листа Потебенька шефу ФБР Луісу Фрі з проханням надати таку допомогу.

Про це повідомляє українська служба Бі-бі-сі. За словами спікера Державного департамента США Річарда Баучера, зустріч Зленка та Пауелла була "корисною".

Відомо, що на ній Пауелл зажадав повного, відкритого і чесного розслідування, чому США і готові допомогти, повідомляє офіційний сайт Держдепратамента США. У ході зустрічі Пауелл запевнив у підтримці американською адміністрацією незалежності України, демократії, свободи преси і підприємництва.

"Ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі і підтримувати цей курс", - передав слова свого шефа на брифінгу Річард Баучер.

За повідомленнями американських ЗМІ, після зустрічі зі Зленком держсекретар повідомив, що фахівці з ФБР мають намір вилетіти до Києва, щоб допомогти в розслідуванні.

Також під час свого візиту до Сполучених Штатів міністр закордонних справ України провів зустрічі з чільними американськими посадовцями. Крім Коліна Пауелла, Зленко мав зустріч з радником з національної безпеки президента Буша Кондолізою Райс, а також з сенатором Річардом Лугаром.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування