Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знайшлася в "Медикомі"

Середа, 28 березня 2001, 15:20
У другій половині дня Тимошенко "відпросилася з особистих питань привести себе до ладу", повідомив директор клініки "Медиком" Ігор Скуріхін. Стан здоров'я екс-віце-прем'єра він оцінює як "нормальний". У той же час він констатував "захворювання шлунково-кишкового тракту".

"У даний момент вона обстежується, і завтра, я сподіваюся, буде встановлений остаточний діагноз", - сказав директор клініки в інтерв'ю журналістам.

"Сьогодні її дивилися нейрохірурги, і є дуже сумні висновки, що крім гастро-ентерологічних захворювань є підозра на захворювання судинної системи. Зараз Юлія Володимирівна не може займатися активною політичною діяльністю, лікарі забороняють", - сказав пізніше Турчинов.

Все ще не зовсім здорова Тимошенко планує зайнятися "серйозною конструктивною програмою опозиції", працювати "над посиленням об'єднання опозиції в Україні". "Далі буде робота щодо перенесення центру ваги діяльності опозиції з центру до регіонів", - говорить один з її найближчих соратників Олександр Турчинов і додає, що Тимошенко "має бажання найближчим часом, як тільки дозволить здоров'я, зібрати раду регіональних представників опозиційних політичних сил і рухів".

Журналісти задали йому питання, чи можна говорити, що Тимошенко стане лідером опозиції. Турчинов висловив думку, що це питання "актуальне під час проведення президентської кампанії". "Сьогодні говорити про це рано, оскільки президентська кампанія може початися після того, як достроково будуть припинені повноваження діючого президента".

За даними депутата, Тимошенко зустрічатиметься з доповідачами ПАРЄ як і заплановано, 30 березня, але у лікарні. Найближчим часом екс-віце-прем'єр готується провести прес-конференцію прямо в лікарняній палаті.

Вона "ще не повною мірою усвідомила, що з нею сталося", так оцінив у середу зранку її стан адвокат Віктор Швець. Він вже з ранку відвідав свою підзахисну в клініці.

"Ми з нею практично не говорили, тому що в неї сильні головні болі, і відклали нашу зустріч на вечір. Про рішення суду вона дізналася зі слів наглядачок виставленого у її камери спеціального поста, які почули цю новину по телевізору і сказали їй через вікно в дверях камери", - сказав Віктор Швець в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Тимошенко привезли до "Медикому" відразу ж після звільнення. Зараз вона лежить в окремій одномісній палаті. "Це звичайна палата, з невеликим телевізором, маленьким столиком, на якому є ложки та виделки", - описує обстановку адвокат. За її здоров'ям стежить спеціальне обладнання, "яке контролює стан здоров'я і дані якого виведені на пульт чергового".

Зараз для Тимошенко шукають іншу, більш комфортабельну палату. Її сон і спокій береже особиста охорона з двох чоловік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування