Матері Гонгадзе пропонували опізнати тіло

Середа, 28 березня 2001, 18:22
Посольство США підтвердило факт повторного офіційного звернення уряду України з проханням надати допомогу в проведенні експертизи тіла, знайденого у Таращі. Як повідомили УП в посольстві США, там вже взяли до уваги це прохання і зараз ухвалюється рішення щодо подальшої процедури.

Поки що не відомо, яке саме прохання міститься в цьому посланні уряду. Нагадаємо, що мама Георгія наполягає на проведенні незалежної експертизи із залученням закордонних експертів, щоб, головним чином, дізнатися, коли і від чого загинув її син.

Звичайно ж, після того, як Головатий оприлюднив результати німецької експертизи, постало питання про додаткову експертизу на ДНК.

Пані Леся повідомила УП, що прокуратура, як і раніше, наполягає на тому, що не можна з'ясувати причину і дату смерті і пропонують їй лише провести повторне дослідження на ДНК.

За її словами, прокуратура призначила на минулу п'ятницю опізнання тіла, знайденого у Таращі. "Що я можу впізнати? Що залишилося від цього тіла? Чому вони не могли зробити це раніше?", - запитує у відчаї мама.

"Я не можу прийти туди одна. Другий раз я цього не витримаю", - додає вона і говорить, що хотіла б прийти в морг разом з незалежними експертами, які в присутності її і адвоката візьмуть всі необхідні для дослідження тканини і опломбують всі зразки.

Тим часом, міністр закордонних справ України Анатолій Зленко привіз до Вашингтону копію листа генпрокурора Потебенька директору ФБР Луїсу Фрі, в якому він висловлює готовність піти на зустріч мамі Гонгадзе у співпраці з експертами ФБР, повідомляє Reuters.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News