Кучма не проти рішення Замковенка. Але сам не готовий до діалогу. Тому що не хоче плюватися

Середа, 28 березня 2001, 19:51
Кучма вважає, що суддя Замковенко поставив крапку в справі арешту Тимошенко. У Донецьку "гарант" заявив, що "рішення суду треба виконувати".

"Я не суддя і не прокурор і я не мав права втручатися в діяльність судової влади. Рішення прийняте і його необхідно виконувати". Журналісти просили Кучму прокоментувати постанову Печерського райсуду і протест, що пішов у слід за ним з боку генпрокуратури.

Однак на цьому мирні промови Кучми закінчилися. Він відкинув навіть можливість діалогу щодо обох вимог опозиції: "З деякими силами, які висувають вимоги про мою відставку, я ніколи не сяду за стіл переговорів. Як я можу сісти за стіл переговорів з тими, хто вимагає моєї відставки, вивівши 3 тисячі людей на вулицю".

"Що, я повинен наплювати в душу шістнадцяти мільйонам, які проголосували за мене під час виборів?", - обурювався Кучма на прес-конференції в Донецьку.

Єдиною втішною новиною для опозиції стала заява Кучми "на всяк випадок" – він повідомив, що не має намір знову балотуватися на посаду президента.

Безжалісний був Кучма і з другою вимогою опозиції – він не хоче перестроювати Україну в парламентсько-президентську республіку. "Що у нас буде, якщо буде парламентська республіка? З таким складом парламенту сьогодні навіть уряд не можна сформувати", - заявив Кучма.

Однак, виходячи з логіки "гаранта", заперечення навіть можливості переговорів з опозицією все одно дозволяє проводити переговори. Більш того, вони вже ведуться. Зайняті цим, зі слів Кучми, лідер Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кинах, Валерій Пустовойтенко, Віктор Мусіяка і секретар РНБО Євген Марчук.

А під кінець "гарант" затяг стару "пісню", що діалог необхідно вести "зі всіма політичними силами, які стоять на позиціях державності в Україні". При цьому в черговий раз він додав, що діалог "повинен бути за столом переговорів, а не на вулиці". І це вже навіть не смішно.

Також Кучма порадив "трохи" відпочити Кравченку від критики преси. Після сеансу рекреації "гарант" пообіцяв знайти йому посаду. "Він генерал, і вони завжди мусять залишатися в строю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...