Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Що таке "Кролл"?

Четвер, 29 березня 2001, 14:10
З недавньої поїздки США пан Тігіпко привіз несподіваний і загадковий трофей: увага, до нас їде "Кролл"! Ця приватна американська детективна компанія покликана зробити те, що досі ніяк не вдавалося доблесним правоохоронним органам України з їх не менш доблесними керівниками. "Кролл" повинен внести повну ясність щодо справи Георгія Гонгадзе і зробити це в рекордний термін – всього за якихось пару місяців. Якщо американцям це вдасться, треба думати, Кравченко і Потебенько, як люди честі, пустять собі кулю в лоб від сорому за власне головотяпство.

Бажання пана Тігіпка та осіб, які стоять за ним, розслідувати обставини загибелі (або, як кажуть деякі, зникнення) Гонгадзе заслуговує на. Ось тільки вибір для цієї мети "Кролла" викликає глибоке здивування. Схоже, хтось просто валяє дурня, намагаючись перетворити справжню людську трагедію в фарс. Тут, вочевидь, необхідні деякі пояснення.

"Кролл Ассошиейтс" – та сама компанія, яку свого часу найняв російський уряд для пошуку грошей КПРС. Ніяких грошей "Кролл" не знайшов, хоч велика їх частина відмивалася в самих США. Одна з операцій з відмивання як мінімум мільярда доларів нашої колишньої партії проводилася в 1992-93 роках під самим носом у "Кролла", у Вашингтоні, навпроти Білого дому.

Проваливши завдання, "Кролл" звинуватив російські власті в тому, що вони не надали досить інформації про обставини зникнення партійних мільярдів. Москва заперечила, що якби ця інформація у неї була, то тоді б і сама була здатна це зробити, без допомоги "Кролла". Загалом, все закінчилося скандалом і взаємними обвинуваченнями колишніх партнерів – російського уряду і "Кролл Ассошиейтс". Цей провал боляче ударив по бізнесу детективного агентства. За свідченням джерел в Вашингтоні, після цього воно, в основному, займалося стеженням за дружинами за завданням ревнивих чоловіків, ну і навпаки. І тут, як ангел з небес, у Вашингтон приземлився пан Тігіпко з великим контрактом. Цікаво, на що розраховували люди, які його сюди послали?

Взагалі кажучи, надії на те, що заморський дядько приїде і зможе все розслідити, досить наївні. Шерлоками холмсами американська земля ніколи не рясніла. Ось коли мова заходить про технічні можливості, тут все нормальне. І експертизу провести можуть на "відмінно", і телефонну розмову перехоплять в будь-якій точці земної кулі, якщо дуже треба буде. Проблеми, як правило, виникають тоді, коли потрібні інтелектуальні зусилля з виконання слідчих дій. Злочинців в США частіше за все ловлять за допомогою "стукачів", а не геніальних слідчих. Останні настільки обмежені рамками закону, що, за українськими мірками, навіть підозрюваного нормально допитати не можуть. Відмовиться підозрюваний відповідати на питання – і кінець допиту, хоч лобом об стінку.

І ось, стараннями пана Тігіпка, ці слідчі тепер приїдуть в Україну. Що чекає їх в країні далекій? Адже згідно із законом вони ніяких слідчих дій в Україні проводити не можуть. Да їх будь-хто на фіг послати може. Яке розслідування справи Гонгадзе за два місяці?

Схоже, що основними партнерами "Кролла" в Україні стануть Кравченко з Потебеньком. Чим така співпраця закінчиться, передбачити неважко. Два місяці минуть, і "Кролл" справу Гонгадзе не розслідують. При цьому, існує ризик, що цій компанії потім складно буде пояснити, навіщо на брудні гроші українських олігархів вона вторглася в гостру внутрішньополітичну кризу іноземної держави. У свою чергу, захищаючи честь мундира, американські пінкертони звинуватять українські власті в небажанні чесно співробітничати. У цій справі незрозуміле тільки одне: навіщо "Кроллу" все це потрібне. Невже бізнес зовсім погано йде?

Матеріали за темою:

http://www.krollworldwide.com/home.cfm

http://kins.kroll-ogara.com/index.cfm

http://www.inphoto.com/

http://www.hoovers.com/co/capsule/3/0,2163,52243,00.html (Досьє Hoovers; в тому числі і на статті про компанію, а також на судові справи, розглянуті із залученням Kroll в тій або іншій якості)

http://www.hoovershbn.hoovers.com/bin/story?StoryId=CoRbmub9DtJe1mtu4nJK5&FQ=c%25KROG%20&HdlFmt=simple&Symbol=KROG

http://cincinnati.bcentral.com/cincinnati/stories/2000/08/28/daily24.html

http://www.webb-site.com/articles/kroll.htm

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...