Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Зірки" йдуть з Інтера

П'ятниця, 30 березня 2001, 16:03
З Інтера пішли 14 співробітників телеканалу. Серед них - "зірки" каналу Марина Остапенко, Ірина Геращенко і Олександр Мельничук. Всі вони пішли з каналу вслід за звільненням шеф-редактора інформаційно-аналітичної служби Ганни Безлюдної.

Ірина Геращенко і Олександр Мельничук попрощалися з глядачами програми "Право вибору" в ефірі, після цього їм довелося довго відповідати на телефонні дзвінки стурбованих глядачів.

На жаль, журналісти не пішли тоді, коли їм дійсно наступали на горло, примушували замовчувати окремі теми. Здавалося навіть, що журналісти Інтера завжди були не проти брати участь в іграх господарів. Особливо під час виборів і останнім часом, коли влада і підтримуюча її СДПУ(о) люто намагаються відмитися від наслідків касетного скандалу. Самі журналісти не приховують, що їм доводиться бути конформістами. Тому звільнення з каналу абсолютно не пояснюється якимись політичними мотивами. Їх немає.

Для кожного з журналістів, що пішли з каналу, це рішення - піти практично в нікуди - давалося не просто. Зараз всі вони повністю поглинуті своєю новою ідеєю - створенням першою такого роду продакшн-студії з виробництва публіцистичних фільмів. Їх нова студія "Профі" вже повністю укомплектована - 7 журналістів, три режисери, 2 оператори, продюсер і навіть свій гример, який також разом з журналістами пішов з каналу.

"З урахуванням суспільно-політичної ситуації і насиченості телевізійного ринку зараз створені умови для якісного стрибка в українському телебаченні, і все це може статися завдяки створенню продакшн-студій. Ми, як професіонали, можемо самостійно ухвалювати рішення і робити такий продукт, який користуватиметься попитом у глядачів", - говорить Безлюдна.

Вона переконана, що робота в статусі продакшн-студії є найефективнішою з точки зору професійного росту і дає максимальну свободу журналістам для професійної реалізації.

Зараз на українському телебаченні не вистачає якісного публіцистичного продукту, який, наприклад, багато хто із задоволенням дивиться на російському НТВ. Виграє той український канал, який першим зрозуміє, наскільки виграшно заповнювати ефір такого роду продукцією, переконана Безлюдна.

Не дивлячись на свій вік - Ганні всього 28 років, вона вважається досвідченим телевізійником - вже 10 років працює на телебаченні, з 1997 року очолює службу новин телеканалу Інтер. До цього працювала на УТ-1, в телевізійній групі Association Press.

У нової студії багато проектів. Всі вони політично коректні, тому Безлюдна цілком може розраховувати на розміщення програм практично на кожному каналі - будь то пінчуківський ICTV, навіжений УТ-1 або зважений Новий.

Вже в травні журналісти готові почати виробництво щотижневих програм "Особливі прикмети" - "абсолютно оригінальний для українського ефіру проект", стверджує Безлюдна. Ця програма являє собою "сканування образу сучасного політика", аналіз його вчинків і кроків, проектування політичного минулого героя програми на можливе майбутнє. Вести програму будуть все ті ж Марина Остапенко, Ірина Геращенко і Олександр Мельничук.

Другий проект під робочою назвою "Село Глухівка" розповідатиме про життєві ситуації, в які всі ми попадаємо, і в яких, якщо подивитися на них з боку, можна знайти щось смішне. Третій проект - історична програма "Зона мовчання" розкаже про військові конфлікти, в яких негласно брав участь СРСР. Її ведучий Марк Гресь.

Буквально з наступного тижня Ганна приступає до зйомок фільму про папу Римського. Планується, що він буде готовий якраз до літнього візиту Іоанна Павла ІІ до України.

Зараз Безлюдна веде активні переговори з усіма українськими телеканалами і заздалегідь вже домовилася про розміщення ряду програм в ефірі телеканалів, але поки що тримає це в таємниці.

Замість неї шеф-редактором Інтера став Олексій Мустафін. "Не можу сказати, що ми відчуваємо велику радість - все-таки пошли троє з шести наших ведучих. Троє провідних ведучих, я б сказав. Зараз ми шукаємо нові обличчя. Вже з наступного тижня в ефірі з'явиться Світлана Коляда, яка до цього працювала на СТБ, на "Ері".

В ефірі Інтера більше не буде "Права вибору". Є складнощі з ведучим щотижневих "Подробностей", які раніше вела Марина Остапенко. Зараз Мустафін і команда, що залишилася, продумують різні варіанти, він навіть не виключає, що особисто йому доведеться сісти в ефір.

Мустафін говорить, що для нього призначення на посаду шефа-редактора після того, як пішла Ганна, "було непростим рішенням", але обидва вони розлучилися "безумовно" друзями. "З моєї точки зору, Аня певною мірою переросла керівництво новинами", - говорить Мустафін.

Обидва вони не хочуть говорити про підводні течії і конфлікти Безлюдної з керівником каналу Олександром Зінченком. Хоч відразу після того, як вона пішла з телеканалу, саме ця версія широко обговорювалася в навколотелевізійних колах.

Однак факт відходу з Інтера команди, що склалася, на чолі з Безлюдною говорить про певний рівень довіри до неї журналістів. До речі, це другий в історії українського телебачення випадок, коли услід за керівником йде і його команда. Першим був Олександр Ткаченко, який зараз очолює Новий канал. Тоді всі також говорили, що він пішов в нікуди…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...