Литвин: опозиція сама не хоче переговорів

Субота, 31 березня 2001, 15:06
Глава адміністрації президента України Володимир Литвин вважає "нездійсненними" попередні умови, які висуває владі опозиція для початку переговорів. Про це один з тих, чиї голоси звучать на плівках майора Мельніченка, заявив у суботу журналістам. Він вважає, що нездійсненність цих умов "чудово розуміють члени Форуму національного порятунку".

У зв'язку з цим глава адміністрації робить висновок, що члени ФНП не бажають переговорів, "не бажають того, щоб був громадянський мир". "Якщо сісти за стіл переговорів, то зникає необхідність виводити людей на вулиці", - пояснив свою думку Володимир Литвин. Глава АП вважає, що опозиція демонструє "неконструктивний підхід до розмови".

Відповідаючи на питання журналістів, хто з трьох політиків - Валерій Пустовойтенко, Євген Марчук і Віктор Мусіяка, яким доручено вести консультації з опозицією, найбільш підходить для цих переговорів, Литвин зазначив: "Виходячи з вимог опозиції, ніхто не підходить для того, щоб бути посередником".

За словами глави адміністрації президента, радник президента Валерій Пустовойтенко і секретар РНБО Євген Марчук можуть бути звинувачені опозицією в упередженості до неї, оскільки ці політики "причетні до влади".

"Найменше заангажованим", на думку Литвина, в цьому розумінні є екс-лідер партії "Вперед, Україна", відомий політик Віктор Мусіяка, якого "важко запідозрити в упередженості у відношенні до опозиції або президента".

Читайте про умови опозиції:

Опозиція хоче prime-time на УТ-1 і Квасневського замість Марчука

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування