Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Психологічно Юлія Володимирівна тримається"

Субота, 31 березня 2001, 18:40
Після повторного арешту Тимошенко відчуває себе, "як і раніше, погано". "За той короткий час, поки вона була в лікарні, стан її здоров'я не поліпшився", хоч "психологічно вона тримається і розуміє, чому так сталося". Екс-віце-прем'єра в суботу побачив адвокат Віктор Швець.

Скільки Тимошенко буде знаходитися в лікарні, ще не відомо, повідомив Віктор Швець в інтерв'ю УП. Зі слів адвоката, в понеділок екс-віце-прем'єр повинна пройти основне обстеження в спеціалізованому гастроентерологічному центрі, за підсумками якого тільки буде встановлений остаточний діагноз. "Ми сподіваємося, що генпрокуратура дозволить виїхати в центр, оскільки тільки там є необхідне для таких обстежень обладнання", - сказав адвокат. При цьому він вважає, що Тимошенко може супроводжувати конвой.

Зараз під її палатою перебуває декілька співробітників правоохоронних органів, серед яких є одна жінка. Є також охорона і на вулиці. "Вона є арештованою", - заявив Віктор Швець. Нікого іншого, крім адвоката і лікарів, до неї не пускають. Зараз вона продовжує проходити встановлений курс лікування.

З його слів, вчорашній візит до Тимошенко слідчого генпрокуратури за півтори години до півночі є "незаконним", тому що всі слідчі дії мають проводитися в робочий час. "Тим більше незрозуміла така екстрена квапливість, тому що Юлія Володимирівна не мала намір ховатися, а про рішення президії Київського міськсуду не був попереджений навіть я, її захисник".

Як говорить Віктор Швець, про скасування рішення Замковенка він вже дізнався від самої Тимошенко в районі пів на одинадцяту вечора вже після того, як їй було представлене рішення президії Київського міськсуду слідчим прокуратури. Тимошенко відмовилася підписувати будь-які папери, в тому числі і протокол про ознайомлення з постановою президії, оскільки для здійснення слідчих дій необхідна присутність адвоката.

У понеділок Віктор Швець також має намір оскаржити постанову Київського міськсуду у Верховному суді України. Фіксованого терміну, протягом якого мусить бути розглянуте його звернення до голови суду, немає.

Щодо ж термінового рішення Київського суду, Швець нагадав, що "Печерський райсуд два тижні розглядав мою скаргу". "Це все було гласно, з участю сторін, змагально, що й властиво здійсненню правосуддя. Тут же ані мене, ані Юлії Тимошенко не повідомили про те, що є протест генпрокуратури, не ознайомили із змістом протесту, не запросили на засідання міськсуду, де розглядався цей процес", - повідомив Швець. Зі слів адвоката, президія міськсуду керувалася кримінально-процесуальним законодавством, де записано, що ці питання вирішує президія. "Але є Конституція, яка встановлює загальні принципи здійснення правосуддя. Гарантує право на захист, гласність судового розгляду, рівність учасників судового процесу, змагальність. Всього цього не було".

Всі подальші дії влади, вважає адвокат Тимошенко, будуть спрямовані на якнайшвидшу ізоляцію екс-віце-прем'єра від суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...