Опозиція знову вийшла на вулиці

Вівторок, 10 квітня 2001, 12:55
Антикучмісти знову пікетували Верховну Раду – актуальну взимку вимогу звільнення Потебенька тепер замінили на "Даєш імпічмент!". За даними міліції, на вулицю вийшли близько трьох тисяч осіб. Опозиція називає цифру в два-три рази більше.

"Ви знаєте, у міліції завжди чи 200, чи 300 чоловік. Так, на око, десь близько семи тисяч", - заявив співкоординатор акції "Україна без Кучми" Юрій Луценко.

 
 
Опозиція удосконалила своє гасло і тепер мітингує під закликом "Україна без Кучми і олігархів!". Основу протестуючих складають студенти, на чолі колони – Олександр Турчинов, Тарас Чорновіл, Михайло Павловський, інші депутати, а також другий співкоординатор "України без Кучми" Володимир Чемерис. По краю диригує рядами за допомогою мегафона Юрій Луценко.

 
 
Екіпіровкою виділяються представники "Батьківщини" – у них спеціальні куртки і великий яскравий транспарант в кольорах партії. Проходячи мимо будинку уряду, лідер фракції Турчинов закликав підтримати Ющенка і на питання про вихід фракції з більшості запропонував сформувати нову – "яка буде займатися соціально-економічними перетвореннями". "Кучма і олігархи, руки геть від Ющенка", - проскандував Турчинов у мегафон.

Рух міського транспорту по ходу колон зупинявся тільки в один бік. На чолі антикучмістів – транспарант "За правду" і велосипедисти з жовто-блакитними прапорами. Також учасники акції несуть транспаранти з гаслами: "Влада боїться правди і молодих", "Гітарист, ти догрався". Партійна приналежність вгадується за прапорами "Собору", Соцпартії, Українського Народного Руху.

 
 
Завершаючий мітинг опозиції пройшов на Софійській площі. За даними міліції, в ньому брали участь 2 тисячі чоловік, організатори акції називають цифру 10 тисяч учасників.

За його підсумками була прийнята резолюція з вимогою відставки Кучми, "зміни системи влади", "негайної відставки" Азарова, Марчука, Потебенька "із забороною їх використання на державній службі", "заміни всієї колегії генпрокуратури", а також звільнення "дезінформатора Долганова". Також учасники мітингу зажадали "припинити цькування прем'єра Ющенка і спроби його усунення від керівництва урядом", а також розслідування обставин загибелі Георгія Гонгадзе і Вячеслава Чорновола.

Крім цього, опозиція записала в резолюції вимогу "звільнення політв'язнів", в числі яких називаються лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, а також учасники акції 9 березня, "припинення провокацій" проти Юлії Тимошенко, а також надання представникам опозиції ефірного часу на центральному телебаченні і радіо по 1 годині щодня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...