Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще одна чорна куля Кучмі

Середа, 11 квітня 2001, 15:18
Європейський союз, інтегруватися в який Україна не втомлюється протягом всіх термінів правління Кучми, у відповідь на розгул демократії в країні не буде вводити санкції. Однак обіцяє "вжити серйозних заходів", якщо ситуація з правами людини і свободою слова буде ставати надалі гіршою.

"Хоч Європейський парламент всіляко сприяє політиці відкритих дверей з боку Європейського союзу щодо України, це не означає, що ми можемо погодитися з явищами, які негативно впливають на розвиток демократії та свободи в Україні", - заявив у Києві депутат Європарламента Ян Марінус Вірсма, співголовуючий комітету парламентської співпраці "України-ЄС".

Євродепутат "упевнений, що Україна належить до європейського континенту". З його слів, це дозволяє їй "подавати заявку на членство в Європейському Союзі". Однак попереджаючи завзяття МЗС, Вірсма поставив все на свої місця. "Ви повинні поглиблювати стан демократичного процесу не для нас, а для власного народу, і якщо ви хочете, щоб ми вам надали допомогу – ми готові це зробити".

Також він підкреслив, що резолюція моніторингового комітету ПАРЄ, на відміну від думки Зленка, "торкається, насамперед, верховенства права, демократії і поваги до прав людини в Україні". "Ми стурбовані справою Гонгадзе і загальною ситуацією в сфері ЗМІ в Україні", - підкреслив депутат Європарламента.

Також Ян Марінус Вірсма повідомив, що буде робити "свої висновки і коментарі з приводу стану демократії, дотримання прав людини і верховенства права в тій або іншій країні".

При цьому євродепутат повідомив, що вважає важливим збереження стабільності уряду Віктора Ющенка, щоб "продовжити процес початих реформ і домагатися економічних покращень, які вже проявляються в Україні".

При цьому обмовився, відповідаючи на питання про можливу реакцію євроструктур на відставку Ющенка – Європарламент "не втручається у внутрішню політику тієї або іншої країни". "Ми можемо робити, однак ми вважаємо, що це право кожного – підтримувати прем'єр-міністра або виступати проти нього".

Читайте також про загрозу санкціями з боку США та Європи:

Вашингтон загрожує припинити допомогу Україні. Стінограма брифінгу в Держдепі та послання Буша
Держдепартамент США застеріг Кучму – Вашингтон пригрозив переглянути надання допомоги.


Україну рекомендують виключити з Ради Європи. У Києві кажуть, що так не домовлялися
Візит в Київ справив глибоке і незабутнє враження на Ханну Северінсен. У Парижі моніторинговий комітет ПАРЄ прийняв рекомендацію припинити членство України в Раді Європи.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...