Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долганов – український Антикисельов

П'ятниця, 13 квітня 2001, 14:24
Долганову ніяк не вдається повторити подвиг головного редактора НТВ. Замість того, щоб захищати свого шефа, працівники Першого національного "настучали" на нього депутатам.

Збирати автографи за або проти когось стає народною українською забавою. Минулої суботи УП розповсюдила листа працівників Нацтелекомпанії України до Кучми на захист свого президента Вадима Долганова від "примари опозиції" та їх "союзника" Ющенка, яки прагнуть його звільнення.

Утешники благали "гаранта" "не піддаватися на шантаж і не здавати бастіони, які вас підтримують", тобто не підписувати указ про звільнення Долганова. Хто саме з журналістів УТ поставив автограф на захист Вадима Опанасовича, так і не відомо. Проте ще до оприлюднення списків з'явилося повідомлення, що робітникам Першого національного пропонували вибирати між безробіттям або підписом.

"Збір підписів під листом на захист Догланова здійснюється примусово, під тиском і погрозами звільнення з боку керівництва Національної телекомпанії на чолі з Вадимом Долгановим ", - повідомив УП депутат від УНР Михайло Ратушний, член комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохонної діяльності. Цією інформацією він володіє від "людей, імен яких я зараз не називаю, але які залишили свої прізвища в комітеті".

"Люди відмовляються підписувати такий "лист" – хто йдучи на лікарняний, хто відкрито", - говорить Ратушний. За його словами, ведучі однієї з програм заявили, якщо їх будуть примушувати до підпису, вони підуть з роботи з відповідною заявою. На думку Ратушного, Долганов "хоче своє особисте виживання прикрити авторитетом трудового колективу".

Сам депутат називає цей лист "доносом президенту на Ющенка й тих, хто хоче розібратися". Ці особи хочуть знати, "як використовуються бюджетні кошти, виділені на державне телебачення; що відбувається з коштами за рекламу, які отримує телекомпанія; як здійснюється реалізація закону про висвітлення діяльності органів влади; як здійснюється взаємодія між держкомітетом з питань інформаційної політики, урядом та президентом національної компанії".

Читайте також повний текст листа утешників Кучмі

Примара блукає і називає себе опозицією
Примара, яка блукає в останні місяці Україною і називає себе опозицією, перейшла у рішучій наступ. Вона вже не обмежується жаданням крові і періодичних жертв. Їй потрібна влада в державі. Цілковита і безмежна". Це відкритий лист президентові Кучмі, який зараз ходить коридорами УТ-1.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування