Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Маразм хронічний, всеперемогаючий

П'ятниця, 13 квітня 2001, 19:38
Насправді Потебенько з Кучмою – це справжній подарунок народу, оскільки кожна їх поява перед пресою перетворюється на шоу мовознавства, коли аж дихання перехоплює від глибини мислення. Вони люди без гальм і всі їх думки відразу стають надбанням світового рівня – де ще в світі знайти такого президента-мастера злослов'я.

Генпрокурор останнім часом своєю персоною публіку не балує, але цей дефіцит "перлів" повною мірою компенсував "гарант". Днями навіть політолог Томенко не витримав і констатував, що Кучма продовжує вульгаризувати та русифікувати українську політичну лексику. В інтерв'ю УНІАН він розповів, що в своїх публічних висловах про опонентів Кучма часто застосовує зневажливу, лайливу та вульгарну лексику, і його мова в таких випадках значною мірою є сумішшю "зеківського" сленгу та російської матірної лексики. Останнім часом ця тенденція лише посилилась, продовжив Томенко, про що, зокрема, свідчать вислови на адресу Ющенка (пообіцяв закінчити "лафу" й націлив "молодого" прем'єра "вкалывать" та "пахать") та Пинзеника (публічно обізвав "сукіним сином" в Донецьку на зустрічі з керівниками підприємств регіону 28 березня).

Проте, пожалкував Томенко, Кучма при цьому не застосовує багатобарвної власне української сороміцької лексики та української лайки, і тому порадив перечитати "Енеїду" Котляревського.

Після чергового нагадування фразеологічних талантів "гаранта" упевненість, що кастінг для участі в рекламі жванику "Стіморол" проводили не там, тільки посилилась. Проте ми все ж не вірили, що ця хвороба мовоблудства заразна. Помилялися. Почнемо з далеку – з власне новини. Прокуратура Старокиївського району відмовила у порушенні кримінальної справи за фактом глуму над державним прапором України під час ліквідації наметового містечка, заяву про що відразу після подій на Хрещатику подав адвокат Андрій Федур.

Тоді новина про знесення "Зони, вільної від Кучми" пройшла всіма українськими каналами. Оскільки з телевізійників там була тільки телегрупа "Рейтерз", то відеоряд у всіх компаній був ідентичний. І всі, хто переглядали новини у той день, не могли не побачити пам'ятні кадри: завзятий міліціонер у пориві пристрасті ліквідації малих архітектурних форм взяв український прапор – наш, жовто-блакитний, який торкався губами і цілував Леонід Данилович і що вісить кабінетах чи не у всіх серйозних чиновників – так от, міліціонер взяв і кинув його на землю, у сміття, якраз під метлу прибиральників.

Одним словом, від ганьби аж зводить вилиці (скулы – рус.). Однак прокуратура кримінальну справу за фактом глуму порушити відмовилися, бо, вважає вона, у діях міліціонера "відсутній умисел". До такого висновку вона дійшла, встановивши "героя", який так поводився з прапором, і опитавши його. І ось тут починається найцікавіше.

Виявляється, міліціонер кинув прапор у сміття, бо це був зовсім не прапор, а… №металева палка з одягненим на неї прапором". І зробив він так з метою самозахисту. Але не будемо забирати у читача хвилини задоволення – цитата з Постанови про відмову в порушенні кримінальної справи, підписаної помічником прокурора Старокиївського району Науменком і затвердженої самим прокурором Старокиївської райпрокуратури, старшим радником юстиції Петренком.

Отже, "Пацеля Володимир Андрійович (а так звали "героя" того прохолодного ранку на початку березня), працівник полку конвойної служби міліції пояснив, що 1.03.2001 року він приступив до виконання своїх обов'язків по охороні громадського порядку по вулиці Хрещатик у Києві при ліквідації наметового містечка. Коли всі палатки були зняті, а лишилась лише одна, то біля неї кругом стали люди, які не давали можливості прибрати палатку, не підпускали до неї працівників комунальної служби, викрикували на адресу міліції нецензурні слова. Розірвавши кільце, працівники міліції почали забирати людей до спеціальних автомобілів, у страйкуючих в руках знаходились предмети, якими вони могли завдати шкоду працівникам міліції. В цей час Пацеля В.А. відчув удар по спині і, обернушись, побачив людину, яка тримала в руках металеву трубу, на яку був одягений прапор (виділення УП). Подумавши, що цим прапором йому могли нанести удар, Пацеля забрав трубу з надягненим на неї прапором України, і намагався поставити до ліхтаря. Однак у метушні серед осіб в цивільному він не зміг втримати важку металеву трубу, на яку був надягнений прапор, тому Пацеля поклав прапор на землю. Наміру на те, щоб кидати державний прапор України у нього не було і він лише намагався захистити своє здоров'я та здоров'я своїх товаришів тому що використання страйкуючими металевої трубой, на яку був надягнений прапор становила реальну загрозу. Пацеля при опиті ще раз наголосив на тому, що ніякого умислу заподіяти шкоду державному прапору у нього не було і прапор він дуже поважає, так як він є громадянином України, перебував на службі в лавах армії України".

Одже, логіка унікальна. Тепер можна не підводитися під час гімну, бо це всього набір звуків, який здалеку нагадує гімн. І показувати на Кучму пальцем, примовляючи, що це лише людська біомаса, у яку вселився дух "гаранта".

Але ж після фантазій повертаємося на грішну землю. Як говорить Андрій Федур, він все одно не полишає ідею "звернути увагу на проблему поваги до держсимволів" і тому все рівно вимагатиме порушення кримінальної справи. Адвокат планує звернутися зі скаргою на таке рішення до тієї ж Старокиївської прокуратури. Добре, хоч не до генеральної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...