Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція розвалюється?

Субота, 14 квітня 2001, 17:56
Учасник і натхненник Форуму нацпорятунку Юлія Тимошенко помітила ознаки "руйнації єдиного опозиційного руху" і "втрату мети". "Після повернення з в’язниці, я для себе відкрила дуже багато нових рис роботи опозиції", - говорить вона.

Тимошенко вважає, що "деякі сили опозиції вже, практично, втратили ту мету, заради якої створювався Форум: прибрати режим і дати можливість нормально розвиватися нашій державі". "Зараз уже зовсім інша мета: парламентські вибори, як їх побудувати, як використати роботу в опозиції, щоб перемогти на них", - заявила вона в інтерв'ю українській службі радіо "Свобода". Але ж, говорить екс-віце-прем'єр, вибори при Кучмі все рівно будуть сфальсифіковані, бо "адмінресурс – це фальсифікація виборів".

У Тимошенко немає спокою на душі, бо вона бачить, що "зараз переважають власні політичні амбіції над метою, виконання якої від опозиції чекає вся нація", тобто над зняттям Кучми. "Мені здається, що саме такі особисті амбіції починають руйнувати єдиний опозиційний рух в Україні".

"Думаю, що сьогодні вся команда президента отямилась і шукає нові нестандартні методи, як дискредитувати людей, які працюють в опозиції. Я категорично проти розколу опозиції, але в той же час я категорично проти бездіяльності, яка може призвести до того, що все, що сьогодні відбувається на політичному полі України, стане нормою".

Але лідер "Батьківщини" не хоче, "щоб таке відбувалося". "І всі останні дні ведуться консультації, спрямовані на поєднання, на визначення реальної мети і на технологію досягнення такої мети". І в успіх Тимошенко, як і раніше, "вірить" – "ми будемо працювати для того, щоб очікування суспільства все–таки були задоволені".

Тимошенко ще раз освідчилась у відданості ідеям свого колишнього шефа. "Я завжди буду рада працювати з Віктором Андрійовичем. Дійсно, це людина, з якою приємно працювати і можна досягати результату. Якщо будь-коли Віктор Андрійович призве мене в команду для того, щоб можна було здійснювати спільні плани, я завжди буду до цього готова".

Але Тимошенко має і свою власну програму дій у випадку приходу до важелів влади. Ставши прем'єром, вона б першим ділом "створила умови для того, щоб люди отримали інформацію, адекватну реальності".

"Другий крок: ніхто не знає, де взяти кошти для реформ. Тому наступний крок – проінвентаризувати те, що має держава і створити механізми, які допоможуть ресурси використати на 100%. Далі все має робитися за технологіями, які відомі світу. Не треба вигадувати нове. Третій крок – безумовно, перерозподіл влади. Не може бути так, як сьогодні: коли президент має повні повноваження, стовідсоткові, і ніяких механізмів контролю суспільства над цією безмежною владою. Є ще багато кроків, але ці потрібно зробити невідкладно".

А на сам кінець – трохи інтриги. За словами Тимошенко, вона планує якесь політичне звернення до народу: "Я однозначно запропоную той шлях, який є виходом з цієї кризової політичної ситуації". Але поки сідати перед камерами вона не буде, бо хоче "взяти консультації у фахівців, яким я довіряю і яких поважаю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування