Мирослава Гонгадзе не отримувала політичного притулку в США?

Вівторок, 17 квітня 2001, 10:43
Не дивлячись на рішення про надання політичного притулку майорові Миколі Мельниченку, політика США щодо України залишається незмінною.

"Ми підтримували партнерство з Україною, яке базується на її незалежності, демократії і ринковій орієнтації. Але ми завжди були віддані принципам справедливості і свободи, а також інтеграції України в Євро-атлантичне співтовариство, і ми будемо продовжувати переслідувати ці цілі у співпраці з урядом", - заявив спікер Держдепартаменту Річард Баучер.

В понеділок на брифінгу в Держдепартаменті він підкреслив, що це рішення США базувалося на міжнародних стандартах і міжнародних критеріях.

Баучер ухилився від коментарів з цього приводу, пославшись на традиційну в таких випадках практику. Він просто підтвердив факт надання притулку Міколі Мельниченку в США у відповідь на його прохання. Баучер не уточнив, яка була процедура надання притулку майору, зокрема, на території якої країни він перебував, коли подавав прохання про притулок.

При цьому, він вніс сум'яття, відмовившись коментувати факт надання притулку для Мирославі Гонгадзе, зазначивши, що для цього йому необхідно "перевірити інформацію". "Можливо, мої люди не прочитали щось ретельно", - додав Баучер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування