Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вашингтон придавив Кучмі "м'яке підчеревце"

Вівторок, 17 квітня 2001, 14:19
Як стало відомо, за рішенням про надання притулку майору Мельниченку стоїть розташований у Вашингтоні Міжнародний центр політики розвитку. За даними з Вашингтона ця організація отримала відповідні гарантії від державного департаменту США відносно Мельниченка ще 5 квітня. Сам майор дізнався про них лише тиждень опісля. До цього часу українські спецслужби і найманці олігархічних кіл змогли точно визначили місце його перебування. Друзі майора в Україні побоювалися, що його вже немає в живих.

Міжнародний центр політики розвитку - незалежна політична група, що має великий досвід в роботі проти диктаторських і корумпований режимів по всьому світу. Представники Центру допомогли Радянському Союзу безкровно вивести війська з Афганістану, вступивши в конфіденційні переговори з моджахедами.

Крім цього, Центр брав активну участь в усуненні з політичної арени філіпінського диктатора Маркоса, корумпованих режимів у Південній Кореї, Сальвадорі і Перу. У всіх випадках - успішно.

Надання притулку Мельниченкові свідчить про те, що адміністрація Дж.Буша нарешті зайняла абсолютно конкретну позицію відносно політичної кризи, що вразила Україну, вважають у Вашингтоні. Щодня в США надаються десятки політичних притулків, але практично ніколи для їх оголошення до держдепартаменту не запрошують послів відповідних держав. Для того щоб оголосити рішення про надання притулку Мельниченку, держдепартамент визнав необхідним викликати українського посла. Цей жест безумовно підкреслює політичний характер цього рішення.

Після переїзду Мельниченка з його плівками до території США американці міцно взяли режим Кучми "за м'яке підчеревце" (з легкої руки У. Черчиля "м'яким підчеревцем" американці називають чутливе місце чоловічого тіла, що знаходиться нижче живота, коли їх придавити дверима, воно має звичку сильно боліти і забарвлюватися у великодні тони). Свобода маневру Леоніда Даниловича та його товаришів різко обмежилася.

Одне невірне рушення і "м'яке підчеревце" придавлять. Плівки розкручуватимуться за повною програмою. Розгортатиметься широкомасштабне розслідування за фактами відмиття українських грошей по всьому світу. Кучму і його компаньйонів чекає ряд неприємних судових позовів в США. Закордонні рахунки, які належать кримінально-олігархічним групам, заморозять, а їх власники будуть оголошені в міжнародний розшук. При цьому потрібно мати на увазі, що якщо цей процес піде, то в умовах США зупинити його не зможе вже ніхто. У кінцевому результаті український "гарант" може виявитися там же, де зараз знаходиться колишній югославський лідер Мілошевич, тобто за гратами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування