Держава починає наступ на Інтернет

Вівторок, 17 квітня 2001, 15:35
Службі безпеки України доручена реалізація державної політики у розробці, виготовленні, реалізації і придбанні спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку і інших засобів негласного отримання інформації. Такий указ "Про упорядкування виготовлення, придбання і застосування технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку" підписав Леонід Кучма.

СБУ буде забезпечувати держконтроль і координацію діяльності держорганів в цій сфері.

Кабінету міністрів доручено протягом 3-х місяців затвердити положення про порядок розробки, виготовлення, реалізації і придбання таких спецзасобів.

СБУ розробить і направить до уряду зміни до законів, які стосуються контролю за розробкою, виготовленням, реалізацією, придбанням і застосуванням цих засобів.

Це щось нове. Поки що не зовсім зрозуміло, чи означає це, що СБУ буде контролювати Інтернет, але, вже зрозуміло, що СБУ покінчить з нелегальним отриманням інформації. Зокрема з кабінету президента. І, таким чином, монополізує право на подслушку всі інших.

Такий дивний указ - другий крок держави після того, як українські Інтернет-провайдери були вимушені працевлаштувати в себе людей з СБУ, які вже сидять по вузлах і вже контролюють потоки інформації. За даними газети "Україна молода" для цих цілей рекрутовано близько 3 тисяч працівників СБУ в різних регіонах країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування