У Європу через…

Вівторок, 17 квітня 2001, 19:15
В першу секунду це повідомлення було сприйняте як жарт. Однак пізніше прийшло офіційне підтвердження, що в парламенті України дійсно створене міжфракційне об'єднання "В Європу - разом з Росією".

Ініціатори створення об'єднання повідомили агентству Інтерфакс-Україна, що його метою є реалізація програми українсько-російської співпраці, покликаної сприяти "входженню України в сім'ю європейських народів" і "участі України в перспективних геоекономічних проектах".

Насамперед об'єднання "В Європу - разом з Росією" (ВЄВСР) має намір ініціювати підписання між Україною і Російською Федерацією угод про координацію діяльності в ПАРЄ. Якщо йдеться про підтримку України на найближчій сесії ПАРЄ, то російська делегація і так вже заявила про готовність підтримати "молодшого брата".

Крім того ВЄВСР має намір визначити у якості пріоритетних партнерів обмежену кількість держав ЄС і укласти з ними договори про економічну співпрацю; створити спільну українсько-російську комісію з уніфікації законодавств обох країн з європейськими стандартами; організувати при президентах України і РФ спеціальну міждержавну комісію з контролю виконання укладених договорів.

У об'єднання увійшли 32 народних депутата. Очолив ВЄВСР Андрій Деркач, секретар - Дмитро Табачник (обидва від "Трудової України"). До речі, в об'єднання влилося цілих 22 "трудовика", від "Регіонів України" - 3, "Батьківщини" - 1, "Солідарності" - 3 і "Яблука" - 1.

Син колишнього глави СБУ, відповідаючи на питання про цілі об'єднання, сказав: "Рух до Європи - офіційний державний курс, і наше об'єднання до нього підкреслено лояльне. Участь в європейській інтеграції ми розуміємо як прагнення до отримання громадянами України всіх прав громадян Європейського Союзу, причому на всій його території. Тільки таке розуміння європейського вибору може підтримати більшість громадян України. І ми зобов'язані знаходити шляхи для реалізації цього вибору. Єдиною реальною можливістю добитися сьогодні якихсь зсувів в цьому напрямі ми вважаємо координацію своїх зусиль з Росією, яка так само, як і ми, зацікавлена в зміцненні зв'язків з Європою. Така співпраця, безумовно, буде ефективнішою, ніж всі жертовні, без перебільшення, ініціативи України в останні 10 років, що залишилися, нажаль, без відповіді".

Нагадаємо лише, що чутки пов'язують родину Деркачей з російським бізнесом, який прагне приватизувати українські підприємства. За чутками, саме молодшенький під заступництвом старшенького і лобіював в Україні вигідні бізнесменам від "старшого брата" операції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування