Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Такого приводу для чуток журналісти не отримували давно...

Вівторок, 17 квітня 2001, 23:27
Навколо факту надання Мирославі Гонгадзе політичного притулку у США з'являється все більше чуток. У вечірніх випусках телевізійних новин деяких каналів навіть не могли точно сказати де зараз знаходиться Мирослава. Частина видань, які готові знайти прихований зміст у всьому, вже вибудовують власні скандальні версії від'їзду Мирослави.

В той же час вона абсолютно не приховувала, що з України поїхала спочатку не до США, а до Польщі. Люди, які спілкувались з нею незадовго до від'їзду сказали, що такий крок порадили самі представники Сполучених Штатів, до яких вона звернулась з проханням про притулок близько місяця тому. Для самої Мирослави стало цілковитою несподіванкою те, що разом з нею притулок у США отримав і Микола Мельниченко.

У вівторок Мирослава провела прес-конференцію у Варшаві, частину якої показали на каналі ICTV. "Я, в принципі, боюсь кожного дня. Тому що моя проблема стала проблемою всієї громадськості. Комусь не подобається моя надто велика активність, а декому не подобається, що я мало активна. Я не знаю, що може прийти у голову комусь щодо мене", - сказала Мирослава підтвердивши таким чином факт надання притулку.

В той же час з'явилась інформація, що інтерв'ю "Київським відомостям" вона дала ще кілька місяців тому. Однак, за інформацією УП, журналіст видання спілкувався з Мирославою безпосередньо в аеропорту перед відльотом літака.

Станом на вечір вівторка Мирослава досі не виходила на зв'язок зі своїми близькими та знайомими в Україні. Вона не зв'язалась і з мамою Георгія Лесею, якій вона телефонувала останній раз у п'ятницю і нічого не сказала про свої плани.

Тим часом для офіційного Києва більш цікавим є факт надання притулку саме Мельниченку. Міністр закордонних справ Анатолій Зленко сказав журналістам в кулуарах парламенту під час звіту уряду, що "різні сили по різному зможуть використати цю ситуацію", однак йому не хотілося б, щоб її взагалі якось використовували. Однак більше, ніж вже сказало МЗС Зленко "нічого додати не може". "Справа в тому, що виникають правового характеру питання, а я сподіваюсь, що час дасть відповідь на ці запитання", - сказав міністр, відповідаючи на питання кореспондента УП.

Читайте про скандал:

Микола Мельниченко отримав політичний притулок у США

США задовольнили прохання про надання політичного притулку українському офіцеру охорони Миколі Мельниченку і дружині зниклого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі. 13 квітня до Держдепартаменту США був запрошений посол України в цій країні Костянтин Грищенко, якому було повідомлено про таке рішення американської сторони.

Президент згоден з власною точкою зору

Україна стала буфером між Росією і США

Інформовані українські джерела розглядають надання політичного притулку майорові Мельниченку як крок російських спецслужб, пише російська газета "Известия". Вважають, що Мельниченко знаходився під їх протекторатом в одній з країн ЄС. Тепер майора "віддали" США - наступного дня після повернення до Росії Павла Бородіна. В Україні те, що відбулося, назвали словом "обмін", а Мельниченка охрестили "Корваланом навпаки".

Мирослава Гонгадзе не отримувала політичного притулку в США?

Bашингтон придавив Кучмі "м'яке підчеревце"

Як стало відомо, за рішенням про надання притулку майору Мельниченку стоїть розташований у Вашингтоні Міжнародний центр політики розвитку. За даними з Вашингтона ця організація отримала відповідні гарантії від державного департаменту США відносно Мельниченка ще 5 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...