Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чи згодні ви, щоб президент України Леонід Кучма написав заяву про відставку?"

Вівторок, 17 квітня 2001, 23:47
Приблизно так звучить формулювання питання для референдуму про недовіру Кучмі, запропоноване Тимошенко. У вівторок на засіданні ради Форуму нацпорятунку опозиція мала остаточно визначиться з ідеєю відсторонення Кучми.

Однак, повідомив УП член ради ФНП Володимир Чемерис, зараз Форум вирішив зосередиться на масовій акції 26 квітня – в день, коли очікується голосування в парламенті про довіру/недовіру Ющенку. Для координації мітингу на захист прем'єра, альтернативою якому "сьогодні може бути тільки ставленик кланів", створена спільна група з представників штабів "Україна без Кучми", "За правду" і ФНП.

Після цієї акції 26 квітня – а, зі слів Чемериса, опозиція розраховує на кілька десятків тисяч учасників – ФНП може ухвалити рішення почати збирати підписи за ініціювання референдуму.

Як говорить Чемерис, орієнтовне формулювання питання на засіданні ради ФНП у вівторок запропонувала Тимошенко, упевнена, що якщо питання буде звучати так, то це приведе до відставки Кучми – всупереч забороні Конституційного суду виносити на всенародне обговорення питання недовіри органам влади.

Говорячи про розбіжності всередині Форуму нацпорятунку, Чемеріс запевнив, що "ніхто проти референдуму не виступає". Однак в рядах опозиції виникають сумніви щодо останнього етапу – втілення результатів у життя. Все інше – збір підписів і навіть альтернативні вибори президента, як це було в Білорусі – будуть засобом агітації в масах і є "доцільними", заявив Чемерис.

А поки Форум нацпорятунку виступив з вимогою до Кучми "негайно підписати новий закон про всеукраїнський референдум, прийнятий Верховною Радою в березні поточного року".

У пакеті з цим ФНП ще раз зажадав "вільного доступу демократичної опозиції до державних каналів радіо і телебачення" – хоча б по годині на тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...